Sosijedad sve bliže Ligi šampiona, pobjede vodećih

"Vjerujemo u ovo što radimo. Ako odemo u Ligu šampiona biće to ispunjenje sna", rekao je Agireće, strijelac devet pogodaka ove sezone u Primeri
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2013. 22:10h

U Španiji je ove sezone sve u znaku velike trojke (Barselona, Real i Atletiko Madrid), ali vrhunski fudbal se igra i u Baskiji - Real Sosijedad, nekada veliki rival "merengesa" za titulu, leti ka Ligi šampiona.

Tim sa "Anoete" drži četvrto mjesto, a poslije pobjede u Valjekasu odlazak u kvalifikacije za elitu je realnost jer ima četiri boda više od Malage (koja je, istina, suspendovana za evropska takmičenja za narednu sezonu) i Valensije...

Sosijedad je protiv Rajo Valjekana sve završio u prvih 14 minuta, a tvorac trijumfa je bio sve bolji napadač Imanol Agireće koji je postigao oba gola protiv "pčelica".

"Vjerujemo u ovo što radimo. Ako odemo u Ligu šampiona biće to ispunjenje sna", rekao je Agireće, strijelac devet pogodaka ove sezone u Primeri.

Barselona je i bez Lionela Mesija i još nekoliko prvotimaca lako riješila gostovanje u Saragosi (3:0) uz dva gola Kristijana Telja i jedan Tijaga Alkantare.

"Nakon meča sa Pari Sen Žermenom trebao nam je jedan ovakav", bio je iskren Danijel Alveš.

Ni Real nije imao milosti, i to u Bilbau gdje ga po tradiciji dočekuju na nož. Međutim, Žoze Murinjo je ozbiljno shvatio ovaj meč, konačno izveo najjači tim u Primeri, i problema nije bilo - Kristijano Ronaldo je dva puta pogodio (31 pogodak ove sezone u Primeri), jednom je asistirao Gonsalu Iguainu, pa Atletik nije imao šansi...

"Svima je jasno da je Kristijano za nas ključan igrač. Pogađa cijele sezone, bez obzira na to ko je protivnik", istakao je Ćavi Alonso.

A navijači na "Visente Kalderonu" su mogli da gledaju spektakl, jer je Atletiko podsjetio na ekipu koja je dugo ove sezone bila konkurent Barsi za titulu.

Na kraju, "kločonerosi" su ispratili Granadu sa pet golova u mreži (5:0), a trijumf su pečatirali Dijego Košta, dvostruki strijelac Radamel Falkao, Raul Garsija i Filipe Luiš.

Bonus video: