Šou Adrovića, goropadna Budućnost

Ubjedjivom pobjedom nad Dečićem (5:0) Budućnost postala prva ekipa u kratkotrajnoj istoriji Crnogorske fudbalske lige koja je otvorila šampionat sa pet pobjeda
76 pregleda 0 komentar(a)
djikanovic, Foto: Savo Prelević
djikanovic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2011. 18:00h

Pet pobjeda na pet utakmica, tri u gostima, deset datih golova na dva meča pod Goricom, samo jedan primljeni, svih 15 bodova - statistika je sa kojom Budućnost, od večeras i zvanično prvi favorit za titulu, ide na dvonedjeljnu pauzu.

Podgoričani su od večeras i zvanično rekorderi - niko u kratkotrajnoj istoriji Crnogorske fudbalske lige nije otvorio šampionat sa pet pobjeda. "Plavi" su srušili rekord Lovćena iz 2009. godine (četiri pobjede) i očigledno ne namjeravaju da se zaustave...

Momci Miodraga Radulovića bili su goropadni i protiv Dečića, doduše samo u drugom poluvremenu, kada im osam minuta bilo dovoljno za tri, a pola sata za pet golova! "Plavi" su podsjetili na izdanje sa Zetom prije 10 dana (ne pamti se kada su vezali dvije pobjede po 5:0 na svom stadionu) i pokazali da je nešto lošije izdanje u Beranama prošle subote, doduše uz pobjedu, bio samo loš dan

Šou Adrovića

Prvo je Adrović u 50. minutu sjajno prošao između dva igrača Dečića i plasirao loptu u mrežu sa desetak metara, nakon čega je Bošković postigao gol iz penala izborenog nakon pokušaja Radonjića i igranja rukom Živkovića. Potom je Adrović opet uzeo stvar u svoje ruke, projektilom iz daljine postigao svoj šesti gol na pet prvenstvenih utakmica ove sezone!

To nije bilo sve od "plavih", Radonjić se u 69. minutu stuštio ka golu i gađao od stative za svoj prvi gol za Budućnost, čiji je dres ovog ljeta obukao nakon 11 godina.

Stigao je da se upiše i rezervista Marko Vukčević, njegov šut iz daljine u 75. minutu proletio je iznad glave golmana Dreševića i završio u mreži, za veliko oduševljenje na stadionu.

Akcija kod prvog gola dugo je trajala, započeo je Orahovac, Vukčević je potom izgubio pa opet osvojio loptu, Flavio je ubacio u šesnasterac, a završni pas ka Adroviću odigrao Radonjić.

Sve je nakon gola bilo puno lakše za izabranike Miodraga Radulovića, koji nisu čekali, već su požurili da napune mrežu Tuzana. Radonjić je nakon centaršuta Božovića glavom pucao u ruku Živkovića, a sudija Bošković pokazao na bijelu tačku. Bošković je postigao četvrti gol ove sezone, treći iz penala.

Podgoričani ove sezone definitivno lete na krilima Beranaca, Boškovićev sugrađanin Adrović poslao je projektil iz daljine u 58. minutu i neizvjesna utakmica se za tren-oka pretvorila u simfoniju domaćeg tima.

Nakon 3:0 ostalo je prostora za egzibiciju, ali i još dva gola, od kojih je posebno Vukčevićev bio efektan.

Poluvrijeme bez šanse

U prvom poluvremenu Budućnost, inače, imala samo dva pokušaja - šut Orahovca odbranio Drešević, dok je udarac Adrovića glavom prohujao pored stative. Gosti iz Tuzi, koji su u tom dijelu igre bez problema parirali favoritu, bili su blizu gola u 39. minutu kada je golman Agović izašao van šesnaesterca i loše intervenisao, ali Adis Đoković nije uspio da pošalje loptu u nebranjenju mrežu.

Budućnost je imala još jedan pokušaj u nadoknadi vremena, Orahovac je topovski šutirao iz daljine, ali pored gola.

Budućnost - Dečić 5:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica) i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Adrović u 50. i 58, Bošković u 55. (penal), Radonjić u 69. i Marko Vukčević u 75. minutu. Žuti kartoni: Đikanović, Flavio (Budućnost), Radulović, Živković, Ajković, Popović, A.Đoković (Dečić). Crveni karton: Popović (Dečić) u 78. minutu.

Budućnost: Agović, Božović, Đikanović, Peković, Radunović, N.Vukčević, Flavio, Golubović (Radonjić), Bošković (M.Vukčević), Orahovac (Kalezić), Adrović.

Dečić: Drešević, Popović, Ramović (A.Đoković), Radulović, Živković, Nelević, Ajković, Pepić, Đukić, Lekić (Vučković), Milić (Krnić).

Bonus video: