Šou Di Marije u Dizeldorfu, Runi srušio Norvešku

Prvu utakmicu nakon finala Mundijala u Brazilu, Njemačka i Argentina igraju - jedna protiv druge.
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2014. 21:46h

U prijateljskom meču u Dizeldorfu, "gaučosi" su savladali Njemce sa 4:2 i donekle im se revanširali za poraz u finalu Svjetskog prvenstva.

Aguero je u 20. minutu pogodio sa peterca nakon sjajnog centaršuta Di Marije, a isto je u 41. uspjelo Lameli nakon još jednog perfektnog ubačaja novog krila Mančester junajteda.

Njemci su u prvom dijelu stvarali šanse, ali je golman Romero odlično branio...

Sjanu rolu Di Marija je nastavio i u drugom poluvremenu, pošto je namjestio gol Federiku Fernandesu u 47, a onda tri minuta kasnije i sam pogodio mrežu za nevjerovatnih 0:4.

Njemci su potom smanjili iz prekida, golom Širela nakon karambola u šesnaestercu, da bi junak finala Mundijala, Mario Gece, 12 minuta prije kraja smanjio na 4:2. Lopta je nakon njegovog udarca zakačila nekog u odbrani Argentine i zakoprcala se u mreži. Njemci su pritisnuli u finišu, ali nije bilo vremena za preokret...

Na debiju Tate Martina na klupi "gaučosa" nije bilo Lea Mesija, koji je pošteđen zbog lakše povrede mišića zarađene na meču Viljareal - Barselona u nedjelju.

Kod Njemaca, kapitensku traku nosio je golman Manuel Nojer. Doskorašnji kapiten Filip Lam se povukao, dok je njegov nasljednik, Bastijan Švajnštajger bio povrijeđen...

Njemci su, inače, prvi put zaigrali u dresovima na kojima su četiri zvjezdice, koje simbolizuju četiri titule prvaka svijeta.

Engleska je u Londonu, pred rekordno malim brojem navijače otkada je sagrađen novi "Vembli" (40,181) savladala Norvešku sa 1:0. Presudio je gol iz penala novog kapitena Vejna Runija. Prethodno je u šesnaestercu Norvežana faulran Sterling.

U ostalim (važnijim) prijateljskim mečevima Turska je u Odenzeu savladala Dansku sa 2:1, dok je Amerika golom Bedoje slavila protiv Češke na "Đenerali areni" u Pragu.

Igrali su i rivali Crne Gore u grupi - Rusija je u Moskvi savladala Azerbejdžan sa 4:0, dok je Moldavija u Kijevu poražena od Ukrajine sa 1:0.

Galerija

Bonus video: