Šou Koraća, pa reakcija Budućnosti

Sjajan meč na Trešnjici, u kojem je Zeta lijepim golovima Koraća vodila sa 2:0, završen neriješeno nakon ofanzive Budućnosti u nastavku
95 pregleda 0 komentar(a)
Đikanović, Foto: Savo Prelević
Đikanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.05.2011. 17:44h

Zeta i Budućnost odigrali su, za crnogorske prilike, neuobičajeno lijepu i sadržajnu utakmicu, u kojoj je domaćin zahvaljujući fenomenalnom Koraću imao u finišu prvog poluvremena dva gola prednosti, a gosti nastavku pokazali za njih neočekivano dobru reakciju, i nakon velike ofanzive stigli do 2:2.

Jer, ne pamti se kada je Budućnost uspjela da se vrati nakon minusa od dva gola. Uz kriterijume koji su zahvaljujući dugogodišnjim lošim partijama podgoričkog tima značajno opali - ovo je bilo sasvim solidno izdanje.

Fudbaleri Budućnosti su, ipak, uprkos velikoj ofanzivi u nastavku, na momente i lijepoj igri uz osmišljene akcije, pokazali da još nemaju čvrtsinu i karakter da dobiju ovakav meč - derbi, za titulu, protiv opasnog rivala, i to ne njegovom terenu. Stoga će, na kraju dana, Podgoričani pamtiti i ovaj meč kao još jednu propuštenu šansu, što ne bi bilo slučaj da Mogren nije izjednačio na Starom aerodromu.

"Kada vam u prvom poluvremenu protivnik maltene iz dva šuta da dva gola, onda vam je jasno kakav vas posao čeka. Morali smo da jurimo prednost Zete i zbog toga igra nije bila na posebno visokom nivou, ali smo zahvaljujući fizičkoj dominaciji uspjeli da izjednačimo na 2:2, možda smo u finišu mogli i više", prokomentarisao je trener Budućnosti Saša Petrović.

A trener Zete Dejan Vukićević vidio je derbi drugačije od kolege sa klupe Budućnosti.

"Mislim da je publika vidjela izuzetan meč. Dominirali smo u prvom dijelu i zahvaljući sjajnom Koraću, koji je imao poluvrijeme iz snova, poveli sa 2:0. U nastavku smo igrali onako kako sam i priželjkivao da igramo, čekali smo rivala i tražili šansu iz kontri. Mislim da nam je nedostajao samo jedan dobar pas da postignemo treći gol i dotučemo protivnika. Ovo je šesta utakmica koju smo odigrali u 15 dana i šteta što smo na kraju omogućili Budućnosti da izjednači onda kada se i protivnik najmanje nadao da može da postigne gol", kazao je Vukićević.

Budućnost je dobro počela meč, a već nakon 20 sekundi izvela je akciju kakvu još nije ovog proljeća - lopta je nakon akcije kompletnog veznog (u kojem su mladi Kalezić i Nikola Vukčević prvi put igrali u paru) otišla u korner poslije izblokiranog šuta. Podgoričani su potom zaprijetili još dva puta, jednom nakon pokušaja Vukovića a drugi nakon prodora Đikanovića, ali ni Zeti nije trebalo puno da pokaže koliko je opasna u napadu.

Korać je, naime, u 18. minutu namjestio loptu na 20 metara od gola i sjajno pogodio iz slobodbog udarca za oduševljenje na tribinama - 1:0 za domaćina. Ubrzo potom Zeta je propustila zicer da dotuče protivnika, Peličić je lijepom asistencijom spojio Škuletića sa golmanom Dragojevićem, ali je lopta otišla pored gola kada su je svi očekivali u mreži.

Budućnost je, ipak, bila stalno u igri, uprkos golu minusa. Bošković je u 28. minutu izabrao da šutira, umjesto da doda Orahovcu, Petar Vukčević je u 35. pucao pravo u Ivanovića, a Orahovac u 35. nakon prodora Golubovića i povratne lopte Vukovića propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu.

A onda, novi "ujed" Zete - Zlatičanin je dugom loptom lansirao Koraća u orbitu, napadač Zete je pobjegao defanzivcima Budućnosti, uspio da se zagradi i sjajno pogodi dijagonalu za 2:0. Igrao se 43. minut.

Mislilo se tada da je sve gotovo, a Budućnost je mogla do izjednačenja u samo dva preostala minuta! Vuković je, naime, nakon dodavanja Petra Vukčevića smanjio na 2:1 već u narednom napadu nakon drugog gola Zete, da bi Golubović u posljednjim sekundama prvog poluvremena iz izgledna pozicije pucao preko gola.

U nastavku, Zeta se je čekala, dok je Budućnost bila prinuđena da napada. I gosti su napadali u talasima, ali je njhova ofanziva bila organizovana i planska samo u prvih 15 minuta. Tada je Ivanović skinuo lijep pokušaj Boškovića sa desetak metara, dok je mladi Nikola Điđo Vukčević glavom sa pet metara pogodio - svog fudbalera.

Kako se, međutim, meč bližio kraju, napadi Budućnosti sve više su se svodili na stihiju. Povrijedio se i Orahovac, ali je dominacija trajala. Koraću je, na drugoj strani, u nekoliko navrata nedostajao "milimetar" da pobjegne defanzivcima protivnika.

I onda, deset minuta prije kraja, Petrović je povukao očajnički potez, defanzivca Đikanovića prebacio je u napad,što se isplatilo dva minuta prije kraja - Petar Vukčević je lijepo centrirao, a igrač koji je prvi put ovog proljeća bio starter glavom pogodio za 2:2.

Bonus video: