Španci u Bariju, spektakl u Štutgartu

Španci žele da snagu pokažu i protiv "azura", Njemci hoće da poslije 18 godina savladaju Brazil. Bez fudbala na u Londonu...
0 komentar(a)
Španija, Foto: FoNet/EPA
Španija, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 09.08.2011. 17:44h

U Engleskoj nikom nije do fudbala nakon što je gotovo pola zemlje u plamenu, pogotovo London na čijim ulicama su već tri dana demonstracije.

Zato je praznik fudbala između Engleske i Holandije, koji je bio zakazan za sjutra na „Vembliju” otkazan, jer tamošnje vlasti nisu mogle da garantuju bezbjesnost.

Tako je jedan od glavnih rivala Crne Gore za plasman na Evropsko prvenstvo ostao bez planirane provjere pred gostovanje Bugarskoj 2. septembra, ali sudeći po izjavama reprezentativaca Gordog albiona nikom se nije ni igralo u ovim okolnostima.

"Meč je odložen, to je dobra stvar. Kome je još do fudbala u momentima kada je cijela država gori", napisao je Rio Ferdinand na svom Tviteru profilu.

Vejn Runi je molio da se strasti smire.

"Ovo je ponižavajuće za našu zemlju. Molim vas prestanite", kazao je napadač Mančester junajteda.

Vels, naredni protivnik crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama, dočekaće Australiju u Kardifu, a duel će da obilježi povratak Gereta Bejla i Krega Belamija u tim koji vodi Geri Spid.

Švajcarci će imati laku provjeru protiv Lihtenštajna, dok će Bugari da se sastanu sa Bjelorusijom.

Derbi se, ipak, igra u Bariju - na jug Italije stiže svjetski i evropski šampion Španija.

„Furija”, istina, neće biti kompletna (izostaće Ćavi, Serhio Ramos, Fabregas), ali sa svim ostalim zvijezdama poput Inijeste, Silve, Mate, Vilje, Ljorentea sigurno ima kvalitet da pokaže zašto je najdominantnija ekipa na svijetu.

"Želim da oni koji su tu daju maksimum, bez obzira što nismo kompletni. Od Italijana uvijek možete da naučite nešto novo, uostalom, nisu slučajno četiri puta bili prvaci svijeta", kazao je selektor „crvene furije” Visente del Boske.

Selektor „azura” Ćezare Prandeli želi da Italija pokaže napredak.

"Hoću hrabrost i želju da pobijedimo protivnika koji je sigurno trenutno u prednosti. Ovaj meč nam je potreban da vidimo gdje smo", istakao je Prandeli, koji će se Špancima suprostaviti sa Kasanom i Rosijem u napadu.

Njemačka i Brazil najavljuju spektakl u Štutgartu, a „švabe” protiv „karioka” traže prvi trijumf nakon 18 godina posta. Rusija će u Moskvi da dočeka Srbiju, Francuzi igraju protiv Čilea, Republika Irska sa Hrvatskom...

Bonus video: