Spektakl na "Enfildu", Arsenal u foto-finišu ostao bez ključne pobjede!

Umjesto bijega Arsenala, povratak Lestera - "lisice" su golom Huta pet minuta prije kraja slavile na gostovanju Totenhemu i izjednačile se sa "tobdžijama" na vrhu
3 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2016. 22:09h

Arsenal je u Liverpulu hitao ka vjerovatno ključnom trijumfu u šampionskoj trci, ali he zastao u foto-finišu - Džo Alen je u 90. minutu donio "redsima" bod. Vatrometan meč na "Enfild roudu", prepun preokreta, emocija i vrhunskih golova , završen je 3:3.

"Tobdžije" su propustile veliku priliku da naprave prvi veliki bijeg u odnosu na Mančester siti, ekipu koja i dalje figurira kao najozbiljniji rival u trci za titulu. Ekipa Manuela Pelegrinija igrala je samo 0:0 sa Evertonom, uz negodovanje publike na "Etihadu".

Umjesto bijega Arsenala, povratak Lestera - tim Klaudija Ranijerija prekinuo je seriju od tri meča bez postignutog gola (dva remija i poraz) i velikim trijumfom protiv Totenhema na "Vajt hart lejnu" opet se poravnao sa "tobdžijama" na vrhu! Kad ne ide najboljeg strijelca Vardija, tu je defanzivac - stameni Hut je u 83. minutu razornim udarcem glavom zaledio publiku u sjevernom Londonu.

Činilo se da će 21. kolo Premijer lige dati nake odgovore, tim Arsena Vengera bio je na dobrom putu da ostvari možda i presudnu pobjedu u očajničkom pohodu na prvu titulu od 2004. godine. Ne samo da ova runda nije dala odgovore, već je jedan od najneizvjesnijih i najčudnijih šampionata Engleske dodatno zamršen na vrhu - Arsenal i Lester imaju po 43 boda, prati ih Siti sa 40, pa Totemhem sa 36...

Na "Enfild roudu" su blistali napadači, Roberto Firmino iz Liverpula i Olivije Žiru iz Arsenala. Brazilac je sa dva gola u prvom poluvemenu dva puta doveo ekipu Jirgena Klopa u vođstvo - drugi je bio maestralan, u rašlje sa 16 metara - ali je odgovor Francuza bio jednako spektakularan. Navijači Arsenala već su slavili odvajanje na vrhu kada je Džo Alen na dodavanje Bentekea pogodio za 3:3 u 90. minutu, za trk njemačkog trenera duboko u teren "Enfild rouda".

Čelsi je napravio još jedan korak nazad, veliki korak nazad, nakon remija sa Vest Bromičom na "Stemford bridžu" - 2:2. Činilo se da je Gus Hidink oporavio ekipu, ali je duel sa timom iz Birmingema, pred očima crnogorske košarkaške zvijezde Nikole Vučevića, podsjetio na Murinjov Čelsi sa početka sezone.

Ni dva vođstva, ni autogol Mekalija u 73. minutu, ništa nije bilo dovoljno - Meklin je četiri minuta prije kraja šokirao Hidinka i čini se definitivno otpisao "plavce" iz borbe za plasman u Evropu

Rezultati:

Liverpul - Arsenal 3:3

Firmino 10, 19, Alen 90. - Ramzi 14, Žiru 25, 55.

Totenhem - Lester 0:1

Hut 83.

Čelsi - VBA 2:2

Aspilikueta 20, Mekali (autogol) 73. - Gardner 33, Meklin 86.

Mančester siti - Everton 0:0

Sautempton - Votford 2:0

Long 17, Tadić 73.

Stouk - Norič 3:1

Voters 49, Hoselu 67, Benet 78. - Houson 55.

Svonsi - Sanderlend 2:4

Sigurdson (penal) 21, Aju 40. - Defo 3, 62, 85, Van Anholt 49.

Bonus video: