Spektakl na "Etihadu", Jovetić s klupe čeka šansu?

Engleski mediji najavljuju da će Jovetić početi na klupi, ali je gotovo nezamislivo da ne dobije šansu u nastavku poslije odlične igre i gola protiv Čelzija u subotu
20 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 13:51h

Mančester siti je prvi put u istoriji u nokaut fazi Lige šampiona, ali ambicije „građana” i uloženi novac tokom prethodnih sezona sada traže nešto više. Podvig je bila pobjeda nad Bajernom u Minhenu u grupi, a u osmini finala će se u dvomeču sa Barselonom vidjeti koliko je engleski vicešampion zreo za Evropu.

Barsa nije samo Mesi

Ovaj Siti je čini se stabilniji nego onaj Manćinijev odranije, ni Barsa svakako nije na nivou koji je krasio godinama unazad, pa Evropa očekuje mnogo od ovog dvomeča - vjeruje se da je Sitijeva šansa da eliminiše četvorostrukog prvaka Evrope ogromna.

Uz pomalo izlizanu frazu da „Barsu ne čini samo Lionel Mesi” menadžer Sitija Manuel Pelegrini je u najavi duela pričao koliko i klub i navijači imaju razloga da budu zadovoljni ove sezone.

"Uživamo, u igri smo u sva četiri takmičenja, navijači vide pobjede, golove i mislim da zadovoljni idu sa stadiona. Znam klupsku istoriju, kao i da je Siti prije 15 godina igrao u Trećoj diviziji, ali sada je sve drugačije. Možemo da pobijedimo Barselonu na ovom nivou takmičenja - rekao je Pelegrini.

Čileanac se složio s ocjenom stručnjaka da je „blaugrana” najveći Sitijev ispit ove sezone.

"Znamo ko nam dolazi, iako je ova Barsa drugačija od one koja je prije tri godine bila prvak Evrope. Ne čini samo Mesi Barselonu, i dalje su tu ponajbolji igrači na planeti, ali klasu imamo i mi", dodao je Pelegrini.

Jovetić s klupe čeka šansu?

Pojedini engleski mediji najavljuju da će Stevan Jovetić meč početi s klupe, ali je gotovo nezamislivo da ne dobije šansu u nastavku poslije odlične igre i gola protiv Čelzija u subotu. Kako god, najavljeno je da će u napadu zaigrati tandem Alvaro Negredo - Edin Džeko.

Dobra stvar za engleskog predstavnika je što se u tim vraća Fernandinjo, dok je van stroja i dalje Serhio Aguero.

"Moramo da se branimo kako treba. Cilj je da u u Barselonu odemo s pozitivnim rezultatom - jasan je Pablo Sabaleta, koji kao i Fernandinjo, mora da se pazi žutog kartona ako želi da igra i u revanšu.

Barsa je, kao i Siti, u tri za titulu u šampionatu, konačno je dočekala i pravu formu Mesija, pa nema sumnje da će odbrana „građana”, koja je inače ove sezone ubjedljivo najslabiji dio tima, večeras biti na mukama.

"U ovom trenutku je Siti naše finale Lige šampiona. Biće žestoko, sastajemo se sa odličnim rivalom koji snagu dokazuje iz dana u dan u Premijer ligi", rekao je Herardo Martino.

Blan: Niko nije za potcjenjivanje

Drugi večerašnji par čine Pari Sen Žermen i Bajer, gdje je na prvi pogled jasno da uloga favorita pripada „svecima”.

"Ovo je Liga šampiona, ostalo je 16 najboljih ekipa i nijedna nije za potcjenjivanje. Znamo odakle nam prijeti opasnost", kazao je trener Parižana Loran Blan.

„Farmaceuti”, s druge strane, prihvataju da su autsajderi.

"PSŽ je potrošio mnogo novca da bi napravio pravi tim. Imaju mnogo individualnog kvaliteta koji su uklopili u odličan tim i imaju velike mogućnosti - kazao je trener Bajera Sami Hipija.

Parovi osmine finala

Danas:

Mančester siti - Barselona (20.45)

Bajer Leverkuzen - PSŽ (20.45)

Sjutra:

Milan - Atletiko Madrid (20.45)

Arsenal - Bajern (20.45)

25. februar:

Zenit - Borusija Dortmund (18.00)

Olimpijakos - Mančester junajted (20.45)

26. februar:

Galatasaraj - Čelzi (20.45)

Šalke - Real Madrid (20.45)

Galerija

Bonus video: