Spektakl na "Etihadu" - Totenhem preživio rafalnu paljbu Sitija

Siti odigrao najbolju utakmicu u sezoni, ali ni to, kao ni vođstvo od 2:0, nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Totenhema (2:2)
0 komentar(a)
Sane, Foto: Reuters
Sane, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2017. 19:44h

Šta još treba da uradimo pa da dobijemo utakmicu - kao da se pitao trener Mančester sitija Pep Gvardiola, šireći ruke kraj aut-linije.

Samo šest dana nakon debakla protiv Evertona, njegova ekipa je odigrala najbolju utakmicu u sezoni - i osvojila je samo bod protiv Totenhema, u spektakularnom meču na "Etihadu" (2:2).

Манчестер Сити - Тоттенхэм 2:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 22 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Imali su fudbaleri Mančester sitija veliki broj šansi, pucali su iz svih oružja po gostujućem golu, čak su i poveli 2:0 (Sane i De Brujne nakon grešaka golmana Ljorisa na startu nastavka), ali im ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Jer, samo 15-ak minuta dobre igre trebalo je fudbalerima Totenhema da ekspresno izjednače rezultat (Dele Ali i Son), ali i pokažu zašto su drugi na tabeli.

Na kraju se činilo da će se ipak posrećiti Sitiju - najnovije pojačanje Gabrijel Žesuš zatresao je mrežu samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru, Gvardiola je uskliknuo od radosti - ali se zaviorila zastavica pomoćnog sudije.

"Tužni smo, jer smo odigrali nevjerovatno, a nismo pobijedili. Imali smo mnogo šansi, dvije važne sudijske odluke bile su takođe protiv nas. Ali, neke stvari su nevjerovatne - Everton je četiri puta šutirao na naš gol i postigao četiri gola, Totenhem je dva puta šutirao i postigao dva gola", kazao je Gvardiola.

Zaslužio je Siti da pobijedi, ali je na kraju ostao na 5. mjestu na tabeli.

Bonus video: