SPFCG drugi u Zagrebu - Hrvati u finalu bolji na penale

Ekipa koju predvodi Zoran Mijović u polufinalu je savladala Srbiju sa 2:0, dok u finalnom meču nije imala sreće u penal-lutiriji protiv domaće Hrvatske
152 pregleda 1 komentar(a)
SPFCG, Foto: Hrvatska unija "Nogometni sindikat"
SPFCG, Foto: Hrvatska unija "Nogometni sindikat"
Ažurirano: 01.07.2017. 19:34h

Ekipa Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore, koju čine igrači bez ugovora, osvojila je drugo mjesto na turniru „Zagreb 2017”, u konkurenciji domaće Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Ekipa koju je predvodio Zoran Mijović je u polufinalnom meču savladala SPFN, ekipu igrača bez ugovora iz Srbije, sa 2:0. Strijelci su bili doskorašnji napadači Dečića - Vule Vujačić u 11. Uroš Đuranović u 50. minutu.

SPFCG je, međutim, u finalnoj utakmici poražen od Hrvatske unije “Nogometni sindikat”, i to nakon slabijeg izvođenja penala, pošto je u regularnom toku bilo 1:1.

Hrvati su poveli u 83. minutu, da bi izjednačenje Crnoj Gori donio, još jednim golom, donio Vule Vujačić minut prije kraja.

Penali su se šutirali u tri serije, a Hrvati su bili preciziniji i koncentrisaniji i slavili su sa 3:1.

Hrvatska je prethodno u polufinalu savladala Sloveniju sa 2:0, dok je u meču za treće mjesto Srbija bila bolja od Slovenije sa 2:1.

Tim Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore u Zagrebu činili su Nikola Delibašić, Ivan Racković, Vojkan Višnjić, Nemanja Vlahović, Vasilije Radenović, Baćo Nikolić, Vido Sjekloća, Vule Vujačić, Uroš Đuranović, Bogdan Bogdanović, Milisav Vuksanović, Miloš Vukčević, Srđan Kosović, Filip Radonjić, Dejan Milošević, Edin Nikočević, Balša Rogošić i Marko Đukanović.

SPFCG, u okviru projekta Svjetske unije profesionalnih fudbalera, već treću godinu zaredom organizuje trening kamp kako bi pomogao igračima koji nemaju ugovor da nađu profesionalni angažman. Dl.M.

Bonus video: