"Špijunska" afera Lidsa dobila epilog

U saopštenju se navodi da je ponašanje Lidsa "palo znatno ispod očekivanih standarda" i da se "ne smije ponoviti", a klub je kažnjen sa 200 hiljada funti.
678 pregleda 0 komentar(a)
Marselo Bjelsa
Marselo Bjelsa

Engleska fudbalska liga kaznila je Lids junajted sa 200 hiljada funti zbog nadgledanja protivnika i njihovih treninga prije mečeva.

Član stručnog štaba jorkširskog kluba uočen je 10. januara izvan trening kompleksa Derbi Kauntija, neposredno prije meča između ova dva kluba.

Trener Lidsa, Marselo Bjelsa, priznao je da je slao člana iz svog stručnog štaba protiv svakog protivnika ove sezone.

Predstavnici Engleske fudbalske lige zaključili su da je Lids time prekršio pravila.

Poslali su i upozorenje u kome naglašavaju da je zabranjeno posmatranje protivničkih treninga 72 sata prije utakmice, ukoliko nisu pozvani.

U saopštenju se navodi da je ponašanje Lidsa "palo znatno ispod očekivanih standarda" i da se "ne smije ponoviti".

Šon Harvi, izvršni direktor je dodao:

- Izrečene sankcije naglašavaju da se akcije kao ova ne mogu odobriti i da djeluju kao jasan zastrašujući faktor ukoliko bilo koji klub ponovi slično u budućnosti.

Saopštenje je izdao i Lids, u kome priznaje svoje greške.

- Prihvatamo da smo, iako nismo prekršili nijedno specifično pravilo, pali ispod očekivanih standarda. Izvinjavamo se zbog ponašanja koje je osuđeno na neprihvatljivo u Engleskoj i želimo da se zahvalimo Šonu Harviju i Engleskoj fudbalskoj ligi na načinu na koji su sproveli istragu. Naš se fokus sada prenosi isključivo na teren. - stoji u saopštenju.

Lider Čempionšipa je Norič, sa 63 boda iz 33 meča. Dva manje ima Šefild, kao i Lids, koji ima utakmicu manje.

Bonus video: