Sporting Hihon zaustavio mašineriju

Možda djeluje nestvarno, ali Barselona je konačno zaustavljena u Primeri, nakon 16 pobjeda zaredom i prvi put od 3. oktobra prošle godine kada je s „Nou kampa” bod odnijela Majorka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 23:00h

Možda djeluje nestvarno, ali Barselona je konačno zaustavljena u Primeri, nakon 16 pobjeda zaredom i prvi put od 3. oktobra prošle godine kada je s „Nou kampa” bod odnijela Majorka.

Više od pet mjeseci je, dakle, trajao pohod Barselone, a prekinuo ga je Sporting iz Hihona, koji je na svom „Molinonu” junački izvukao bod (1:1).

Domaćin je čak i vodio (u prvom poluvremenu pogodio David Baral), ali je Barsa morala da reaguje - 10 minuta prije kraja je remi donio David Vilja poslije asistencije Lionela Mesija.

- Barselona se nikada ne zadovoljava remijem, jer uvijek igra na pobjedu. Međutim, moramo da odamo priznanje Sportingu, jer je u mnogo elemenata bio bolji tim od nas. Kada se sve sabere, osvojili smo bod, nismo izgubili dva, a svaki je bitan u borbi za titulu - rekao je Vilja.

Kiks „blaugrane” je vjerovatno sa oduševljenjem prihvatio Real, koji sada vidi šansu da ponovo oživi nadu u titulu - ako večeras slavi protiv Espanjola, tim Žozea Murinja će imati pet bodova minusa u odnosu na lidera.

Katalonci su u prošlom kolu (savladali Atletiko) 16. trijumfom u nizu postavili rekord u španskom fudbalu, a u svim tim mečevima su imali nevjerovatnu gol-razliku - dala je čak 60, a primila samo šest golova. Sinoć je, ipak, bilo vrijeme za kraj te serije, pa je Sporting samo prigrabio ono što mu je pomalo i nezainteresovana Barsa ponudila...

Valensija je pobijedila madridski Atletiko na „Kalderonu” sa 2:1. Domaćin je poveo na samom startu preko Rejesa, a „slijepi miševi” su preokrenuli sa dva gola Hoakina. Dijego Forlan je kod rezultata 1:1 promašio penal...

Valensija je tako upisala sedmi trijumf u posljednjih osam mečeva, dok je aktuelni osvajač Lige Evrope upisao i četvrti poraz zaredom.

Rezultati: Rasing - Sevilja 3:2 (Salas 12, Rakitić (autogol) 19, Aranja 90 - Fazio 40, Fabijano (penal) 83), Sporting H. - Barselona 1:1 (Baral 16 - Vilja 80), Atletiko - Valensija 1:2 (Rejes 3 - Hoakin 41, 86). Danas: Erkules - Saragosa, Malaga - Hetafe, Levante - Almerija, Sosijedad - Osasuna, Deportivo - Viljareal, Espanjol - Real Madrid. Sjutra: Majorka - Atletik B.

Bonus video: