Srbija torpedovala Boliviju, Španija jedva sa Tunisom, opomena i za Francusku

Dobre provjere pred Mundijal su imali i Australija i Maroko
0 komentar(a)
Aleksandara Mitrović Filip Kostić Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Reuters
Aleksandara Mitrović Filip Kostić Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2018. 20:57h

Španija kao jedan od favorita, ali sa mnogo briga ide u Rusiju - u posljednjoj provjeri "furija" je tek u finišu došla do pobjede nad Tunisom 1:0.

Na stadionu u Krasnodaru odlučio je gol Jaga Aspasa u 84. minutu. Tunižani su imali dvije velike šanse u prvom dijelu, preko Sasija i Sitija, Španci sa loptom u posjedu, ali prilično bezopasni u napadu, baš kao i u prethodnoj provjeri protiv Švajcarske u Viljarealu - 1:1.

I Francuska je imala uvertiru kakvu nije željela - samo 1:1 sa selekcijom SAD.

"Trikolori" su furiozno počeli, napadali, stvarali šanse, a Pogba i Grizman pogađali okvir gola. Prvu opasniju akciju gosti su pretvorili u gol. Grešku Sidibea, iskoristio je Džulijan Grin da pogodio bliži ugao - 0:1.

Zasluženo izjednačenje timu Didijea Dešana je donio Kilijan Mbape udarcem sa desetak metara na centaršut Pavara.

Srbija je pet šest dana razočarala protiv Čilea (nadigrana je i poražena sa 1:0), ali je napravila pravu uvertiru za Mundijal u Rusiji.

"Orlovi" su u posljednjoj probi pred odlazak na Svjetsko prvenstvo deklasirali Boliviju u Gracu (5:1) - het-trik je upisao Aleksandar Mitrović, a golove su postizali i Adem Ljajići Branislav Ivanović.

Već do poluvremena je bilo 4:0 za izabranikeMladena Krstajića, Bolovija je kasnije smanjila preko Hasmanija Kamposa, a tačku na goleadu stavio je Mitrović koji je bio na terenu do 70. minuta.

Srbija prvi meč na Mundijalu igra 17. juna protiv Kostarike, duel sa Švajcarskom je na programu 22, a grupu će završiti utakmicom protiv Brazila 27.

Dobre provjere pred Mundijal su imali i Australija i Maroko.

"Kenguri" su savladali Mađarsku sa 2:1 u Budimpešti, dok su Marokanci bili bolji od Estonije u Talinu rezultatom 3:1.

Bonus video: