Srčani problemi: Hrvatski reprezentativac privremeno prekinuo karijeru

Hipertrofija, odnosno povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportista
0 komentar(a)
strinić, Foto: Acmilan.com
strinić, Foto: Acmilan.com
Ažurirano: 18.08.2018. 20:14h

Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić prekinuo je, za sada privremeni, karijeru zbog problema sa srcem. Strinić je bio na redovnom ljekarskom pregledu u svom novom klubu Milanu, koji je objavio kako mu je pronađen početak hipertrofije srčanog mišića, te da ne smije igrati dok se ne obave dodatne pretrage.

"Na rutinskom pregledu koji je obavezan za sve profesionalne sportiste u Italiji ustanovljena je hipertrofija srčanog mišića kod Ivana Strinića. On će morati privremeno da obustavi sportske aktivnosti sve dok se ne obave detaljne pretrage nakon određenog vremena odmora", objavio je klub.

Hipertrofija, odnosno povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportista.

"Nema razloga za brigu, ništa se posebno ne događa. Odmaraću desetak dana, ponoviti pretrage, ali ljekari vjeruju da bih, najkasnije kroz mjesec mogao je da igram", rekao je Strinić za 24sata.hr.

"Zbog svega što se događa u svijetu fudbala, ljekari su jednostavno jako oprezni i zato su možda preporučili veće mjere opreza od onoga što je stvarno potrebno. Na svu sreću, odmor će mi dobro doći i da zaliječim povredu tetive", kazao je Strinić, koji je ovog ljeta potpisao za Milan, a došao je kao slobodan igrač iz Sampdorije.

Bonus video: