Šta je bilo okidač za Kalinića: Kako on može da igra prije mene?

Dalića je sa cijelom ekipom imao više sastanaka gdje je javno tražio da se izjasne imaju li ikakvih zdravstvenih problema. Niko se tada nije javio, pa ni Kalinić
10 komentar(a)
Nikola Kalinic, Foto: Twitter
Nikola Kalinic, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.06.2018. 08:08h

Nikola Kalinić fudbaler Milana i hrvatski reprezentativac našao se u centru jednog od najvećih skandala na Mundijalu, koji ga je na kraju i koštao statusa reprezentativca, pa se tako brzo iz rusije vratio u Hrvatsku.

Napadač "rosonera" došao je na pripreme reprezentacije uvjeren da će biti u startnih 11 igrača.

Međutim Zlatko Dalić je imao drugačiju viziju pa je tako prednost dao Andreju Kramariću.

To je očigledno smetalo Kaliniću pa je tako odbio ući u igru na posljednjoj prijateljskoj utakmici prije početka Mundijala protiv Brazila.

Navodno se žalio na probleme u leđima,

Napadač je isto uradio i na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Nigerije, što je očigledno "bila kap u prepunoj čaši" za Dalića koji je odlučio da Kalinića udalji iz reprezentacije.

Hrvatski mediji danas prenose da je upravo Dalićeva odluka da da prednost Kramariću bila okidač da ne ulazi u igru.

"Kako Kramarić može igrati prije mene?" pitao je Kalinić.

Nakon što mu se nije svidjelo objašnjenje selektora počeo je odbijati ulaziti u igru, navodno zbog bolova u leđima.

Dalića je to posebno iznerviralo jer je sa cijelom ekipom imao više sastanaka gdje je javno tražio da se izjasne imaju li ikakvih zdravstvenih problema. Niko se tada nije javio, pa ni Kalinić.

Kako je Dalić trenerski zanat pekao kod legendarnog ali i beskompromisnog Ćire Blaževića, odlučio se za ovaj radikalan potez, koji je naišai i na odobravanje kod hrvatske javnosti.

Bonus video: