Šta je sa Stefanom Mugošom?

Pod Goricom su se prošle sezone kleli u podmlađivanje, a jedan od najtalentovanijih fudbalera u Crnoj Gori već šest mjeseci prikovan za klupu
0 komentar(a)
mugosa, Foto: Savo Prelević
mugosa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2011. 13:50h

Na konferenciji za novinare uoči meča sa Lovćenom, treneru Budućnosti Miodragu Raduloviću doletjelo i jedno pitanje koje izlazi iz okvira najave meča posljednjeg kola - šta je sa Stefanom Mugošom, jednim od najtalentovanijih crnogorskih fudalera, koji je zbog grijanja klupe izgubio cijelu polusezonu.

Mugoša nije samo budućnost Budućnosti, već i crnogorskog fudbala, valjda i zbog toga nedavna izjava predsjednika FSCG Dejana Savićevića da bi 19-godišnji napadač bio "fiksan" u njegovom timu.

"Sigurno je da se radi o dragulju crnogorskog fudbala, ali ovom prilikom moram da navedem probleme koje je imao sa klubom na početku sezone. Imao je 15 dana lufta koja su ga malo izbacila iz ritma, u međuvremenu su se Radonjić i Adrović dobro uigrali i bilo je teško sve to remetiti. Ipak, ja vjerujem u Mugošu, sigurno je da će i za njega biti prostora", kazao je Radulović.

Ipak, na neka pitanje teško je dati prave odgovore, a moguće da i Radulović nije prava i jedina adresa za to. Kako je moguće da jedan od najtalentovanijih, prošle godine i zvanično jedan od dva najbolja mlada fudbalera u Crnoj Gori (nagradu podijelo sa Kaluđerovićem iz Lovćena) izgubi kompletnu polusezonu u godinama koje su i najvažnije za njegov razvoj. I to sjedi na klupi u ligi koja je, bez potcjenjivanja, među desetak najgorih u Evropi.

Ovo posebno čudi zbog toga što su u podgoričkom klubu još prije godinu podvukli da je "podmlađivanje tima" i "rad sa mladim fudbalerima" - prioritet.

Radonjić i Adrović završili su ove polusezone odličan posao, ukupno su postigli 19 golova, imali su i sjajnu podršku Boškovića i Orahovca, Budućnost je zahvaljujući njima na dobrom putu da osvoji titulu, ali se postavlja pitanje je li to prava budućnost kluba?

Uostalom, sa Mugošom kao predvodnikom tima, Budućnost je u drugom dijelu prošle sezone osvojila pet bodova više od konkurenata, i to u ligi koja je bila makar za nijansu jača nego ove sezone, ako ne po igračkom kvalitetu onda svako po trenerskom, jer Nebojša Vignjević i Dejan Vukićević još radili u crnogorskom fudbalu.

"Kada se završi meč sa Lovćenom pričaćemo i o Mugoši i svim ostalim stvarima, molim samo za malo strpljenja", kazao je Radulović.

Bonus video: