Stanković donio trofej Lige šampiona u Beograd - Vijesti.me
SJEĆANJE NA BARI 1991.

Stanković donio trofej Lige šampiona u Beograd

Mićel i Stanković
Mićel i Stanković (Foto: Beta)

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera, Dejan Stanković predstavio je danas trofej Lige šampiona, koji će u naredna tri dana biti izložen u Beogradu.

Stanković, koji je sa Interom postao šampion Evrope u sezoni 2009/2010, rekao je na konferenciji za novinare da mu nije žao što to nije učinio i sa Zvezdom, jer se "svako rodio u pravo vrijeme i bio na pravom mjestu".

"Svako se rodio u pravo vrijeme i bio na pravom mjestu. Ništa ne bih mijenjao kada sam ja u pitanju. Mislim da sam imao, takoreći, perfektnu karijeru. Za naš sport je istorijski uspjeh to što je Zvezda postala šampion Evrope", rekao je Stanković prilikom predstavljanja trofeja.

Stanković je dodao da neće biti lako ponoviti uspjeh iz 1991. kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope.

"Traži se rješenje, ali zbog mnogo toga nije lako. Nadam se najboljem, iz sveg srca jedva čekam da vidim jednu našu ekipu u grupnoj fazi. Ali, rješenje ne znam", istakao je Stanković.

Stanković je kao ambasador zajedno sa nekadašnjim fudbalerom Real Madrida Mićelom Salgadom doneo trofej u Beograd.

"Stvarno je lepo vratiti se u Beograd i imati čast da budem ambasador i donesem trofej u grad gde sam počeo karijeru i gdje sam sanjao da jednog dana osvojim Ligu šampiona", kazao je Stanković.

Nekadašnji kapiten reprezentacije je ocijenio da je Aleksandar Kolarov sljedeći srpski fudbaler koji će osvojiti Ligu šampiona, sa Mančester sitijem.

Dvostruki osvajač Lige šampiona Mićel Salgado kazao je da nikada neće zaboraviti osjećaj kada je prvi put podigao trofej igrajući za Real Madrid.

"Kada ste klinac imate mnogo snova. Imao sam četiri godine kada sam počeo da igram fudbal i kada sam podigao trofej čitava karijera mi je prošla kroz glavu, najlepši osjećaj", rekao je Salgado.

On je dodao da se nada da će Real ove sezone postati prvi klub u istoriji koji je odbranio trofej Lige šampiona.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Beograd oduvijek bio svjetska metropola sporta i da je velika čast što je trofej ponovo posjetio to mjesto.

"Više od 20.000 fanova imalo je u Evropi priliku da vidi trofej i pozvao bih Beograđane da i oni dođu u što većem broju, kako bi osjetili atmosferu koja je vezana za najelitnije klupsko takmičenje u
Evropi", rekao je Mali i dodao da je cilj grada da vrati sport u škole.

Mali je pohvalio Dejana Stankovića, čija je fondacija prikupila oko pola miliona eura za ugrožene u majskim poplavama koje su zahvatile Srbiju.

Trofej je već jednom bio u Beogradu, na donjem Kalemegdanu, dok će sada biti izložen u montažnom objektu na Trgu republike.

Direktor Unikredit banke, koja je sponzor ture, Klaudio Ćezario zahvalio je gradu Beogradu na podršci oko organizacije događaja.

Ćezario je istakao da mu je posebno drago što je Dejan Stanković, veoma uspješan igrač i jedan od najmlađih kapitena u istoriji fudbala, promoter trofeja Lige šampiona.

Trofej Lige šampiona biće izložen u Beogradu do 19. oktobra, a prethodno su domaćini pehara u Srbiji bili Novi Sad i Niš.