Stanković ponovo na operaciji Ahilove tetive

"U dogovoru sa medicinskom ekipom Intera zaključili smo da je odlazak na ponovnu operaciju jedino dobro rješenje", rekao je Stanković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
0 komentar(a)
Stanković, Foto: REUTERS
Stanković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.09.2012. 20:12h

Srpski fudbaler Dejan Stanković rekao je danas da će morati da ide na operaciju Ahilove tetive, samo četiri mjeseca poslije prve intervencije zbog iste povrede, i da još ne zna koliko će mu biti potrebno vremena da se oporavi i zaigra.

"Problem koji me je dugo mučio nije u potpunosti rešen prvim hirurškim zahvatom. U dogovoru sa medicinskom ekipom Intera zaključili smo da je odlazak na ponovnu operaciju jedino dobro rješenje. Na povratak na teren ćemo morati još malo da sačekamo", rekao je Stanković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Stanković je od operacije u maju mjesecu ove godine prošao proces oporavka, ali su se problemi sa povredom vratili i italijanski Inter ga nije registrovao za utakmice Lige Evropa u ovoj sezoni.

"Izgledalo je zaista dobro u jednom trenutku, ali svakodnevni napori izazvali su nove bolove. Dešavalo se da izdržim i po nekoliko dana u istom ritmu, pa da onda odjednom ponovo provedem dva van terena i tako u krug. Kada je bol prešao granicu otišao sam na nove preglede i bilo je jasno da sa tetivom nije sve u najboljem redu", kazao je bivši kapiten reprezentacije Srbije.

Stanković je kazao da mu je ovo najveća povreda u karijeri i da nema iskustva da procijeni koliko će mu vremena biti potrebno za oporavak.

"Ne znam koliko ću vremena morati da potrošim na novom putu oporavka. Nisam navikao na to u karijeri, ćutao sam, trpio bolove, igrao, sanirao manje uobičajene povrede, ali ova je zaista veća i nemam iskustva za procjenu. Radiću sve što mi bude rečeno, pružajući sopstveni maksimum", rekao je on.

Stanković je za reprezentaciju Srbije odigrao 102 utakmice prije nego što se povukao poslije eliminacije "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u oktobru prošle godine.

Bonus video: