Stanojević: Moramo da budemo strpljivi

"Ne trebamo da budemo nervozni. Ekipa je spremna za 120 minuta, a razmišljali smo i o penalima", kazao je Stanojević, čija je ekipa izgubila prvi meč u Belgiji sa 2:1
0 komentar(a)
Ilić, Foto: Reuters
Ilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2011. 14:06h

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kazao je danas novinarima u Beogradu da će njegovi igrači morati više da rizikuju, ali i da budu strpljivi u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv belgijskog Genka.

"Moraćemo više da reskiramo, ali i da budemo strpljivi bez obzira da li imamo pozitivan rezultat. Trebaće nam puno koncentracije i moramo da budemo oprezni, pošto Genk u svakom trenutku može da postigne pogodak. Posebno su opasni iz kontranapada", ocijenio je Stanojević.

Partizan je u prvom meču u Briselu, 26. jula, poražen sa 2:1. Revanš će se igrati sjutra u Beogradu u 20.30, a trener crno-belih očekuje da Genk zaigra u nešto drugačijem sastavu.

"U prvom kolu belgijskog prvenstva igrali su sa Bardom i Ogundžimijem u napadu. Očekujem da tako počnu i sutra, ali sam ubijeđen da neće mijenjati sistem igre koji je 4-4-2", rekao je Stanojević.

On je dodao da neće biti iznenađenje ako gosti budu imali veći posjed lopte u sutrašnjoj utakmici.

"Ne trebamo da budemo nervozni. Ekipa je spremna za 120 minuta, a razmišljali smo i o penalima. Ništa ne prepuštamo slučaju", kazao je strateg crno-bijelih.

Prema Stanojevićevim riječima, u slučaju da Genk povede igrači Partizana moraju da "ostanu hladne glave" i pokušaju da preokrenu rezultat.

"Imamo mlade igrače koji u svakom trenutku mogu da riješe meč. Oni zaslužuju da igraju i nisu tu kao alibi za eventualni neuspjeh", dodao je on.

Bonus video: