Štimac: Ako sam ja zabrinut zbog Srba, onda bi Mihajlović trebalo da završi na psihijatriji

„Ako bi mene srpski igrači zabrinjavali, onda bi Mihajlović bio na psihijatriji zbog Jelavića, Olića, Mandžukića...”, rekao je Štimac
3 komentar(a)
Štimac, Foto: Beta/AP
Štimac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2013. 14:51h

Temperatura pred utakmicu svih utakmica, kako se najavljuje meč Hrvatska - Srbija u petak u Maksimiru, polako dostiže tačku ključanja.

„Izbornik” Igor Štimac je dodatno uzburkao strasti, jer je na pitanje srpskih novinara da li ga brine dobra forma „orlova”, kao iz topa odgovorio:

„Ako bi mene oni zabrinjavali, onda bi Siniša Mihajlović bio na psihijatriji zbog Jelavića, Olića, Mandžukića...”.

Bivši štoper „vatrenih”, koji je na klupi naslijedio nekadašnjeg saigrača Slavena Bilića, poručio je da je srećan zbog forme njegovih izabranika i atmosfere.

„Ova ekipa će samo rasti. Ne bavimo se previše kalkulacijama, ali stvorili smo odlične uslove da sa nova tri boda praktično eliminišemo Srbiju”, rekao je Štimac.

Osvajač bronze na Mundijalu 1998. smatra da je prednost Hrvatske što je on igrao velike utakmice. Tu se posebno osvrnuo na duel sa SRJ u Maksimuru 1999. godine.

„Dobra je stvar što imam iskustvo igranja ovakvih utakmica i svjestan sam nekih grešaka iz prošlosti i utakmice u kojoj smo izgoreli, zbog čega nismo otišli na veliko takmičenje. To se ovog puta neće dogoditi. Euforija? Ne osjećam euforiju, ona nas neće zahvatiti”, zaključio je Štimac.

Bonus video: