Stojković: Protiv mene se vodi prljava kampanja

"Jedva čekam da se vratim, spreman sam da sa bilo kim odem i na TV duel, jer nemam šta da krijem. Ponosan sam na sve što sam uradio i kao fudbaler i kao trener", naglasio je Stojković
78 pregleda 0 komentar(a)
Piksi, Foto: Trojka
Piksi, Foto: Trojka
Ažurirano: 27.11.2012. 23:27h

Bivši predsjednik Crvene zvezde Dragan Stojković kategorično je odbacio tvrdnje da su za vrijeme njegovog mandata u trofejnom srpskom klubu nagomilani veliki dugovi.

Legendarni fudbaler crveno-bijelih oštro je demantovao izjavu nekadašnjeg potpredsjednika kluba Milana Vujina da je njemu i njegovoj upravi ostavljeno "apsolutno pozitivno stanje računa".

"Ne mogu da vjerujem da je neko mogao da ispriča toliku gomilu laži. To je prljava, orkestrirana kampanja, ali neću dozvoliti nikome da se igra samnom i da mi natovari na leđa 10-11 miliona eura, jer ni djecu u obdaništu ne mogu da prevare pričom da je Zvezda, kada sam ja postao predsjednik, bila u plusu. To je bezobrazluk", izjavio je Stojković za "Večernje Novosti".

Aktuelni trener japanske Nagoje rekao je da zbog obaveza u nacionalnom prvenstvu i Carskom kupu ne može prije januara da dođe u Srbiju, istakavši da bi "tako želio da je sad u Beogradu i da se sa lažovima pogleda u oči".

"Jedva čekam da se vratim, spreman sam da sa bilo kim odem i na TV duel, jer nemam šta da krijem. Ponosan sam na sve što sam uradio i kao fudbaler i kao trener. Dosta sam i zaradio i tu nema misterije, ne bježim i ne krijem da imam stanove i nekretnine, jer sam sve platio svojim novcem koji sam pošteno zaradio", naglasio je Stojković, dodajući da zna napamet koliki je dug zatekao kada je preuzeo čelnu funkciju u Crvenoj zvezdi.

"Postoji dokumentacija u klubu. Bilans za 2005. je iznosio 10.170.000 eura u minusu, od toga je na kredite išlo neto 7.820.000 eura. A onda Vujin kaže da postoji samo bankarski dug, kao da to nije dug. Dakle, ja baratam argumentima, rekao sam da dokumentacija postoji, i to je jedina istina. Taj dug sam naslijedio, prihvatio kao takav i počeo da radim", naglasio je Stojković beogradskom dnevniku.

Popularni Piksi tvrdi da je nastavio da pomaže klubu i poslije odlaska.

"Ispoštovao sam sve, na rastanku sam rekao da ću uvijek biti uz Zvezdu i pomagati koliko mogu. Zar nije pomoć to što sam u Nagoju doveo Bajalicu i Burzanovića, za koje su oni rekli da im nisu potrebni, a novac je otišao u kasu Zvezde i to odmah, cijela suma, a ne na rate. Očigledno je da su se neki malo zaigrali. Neću više da ćutim, jer možda će oni u javnost izaći s pričom da sam tih 60 miliona eura duga, o kojima se priča, napravio ja, odavde iz Japana", ogorčeno je prokometarisao Stojković i napomenuo da nije stavio tačku na priču o Zvezdi, već da čeka s kakvim podacima će poslije "češljanja" poslovanja u minulom periodu pred javnost izaći Radna grupa s Nebojšom Čovićem na čelu.

"Ja sam zatekao ugovore pola-pola i zato postoji ta priča. Još se duguje menadžeru Ćalasanu i još nekima koje sada neću da pominjem. Kod mene nije mogao da se pravi dogovor 50 odsto klubu, 50 odsto ostalima. Kod mene kriminalci nisu mogli da dolaze u klub, kao ni njihovi igrači. Tačno je, imao sam zbog toga problema, prijetili su mi, pokušali da me ucjenjuju, a onda su mi nudili poslovne dogovore, koje sam bez razmišljanja odbio. Između ostalog, i zato sam otišao iz Zvezde jer sam vidio gdje to ide. Ali, nisam pobjegao sa Marakane, već sam gospodski otišao", zaključio je Stojković u razgovoru za "Novosti".

Čović, član novoformirane Radne grupe Crvene zvezde zadužen za finansije, otkrio je prošle nedjelje da ukupan dug tog kluba, zaključno sa 31. oktobrom 2012. godine, iznosi 48,4 miliona eura.

Bonus video: