Stouk u finalu FA kupa prvi put u istoriji

Stouku je ovo prvo finale FA kupa u istoriji kluba koji postoji od 1863. godine, a do sada je tri puta bio zaustavljen u polufinalu (1899, 1970. i 1971. godine)
0 komentar(a)
Stouk, Foto: REUTERS
Stouk, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.04.2011. 18:18h

Stouk je došao niotkuda i razbio Bolton, ali i upozorio da se 14. maja vraća na „Vembli” spreman da opet ispiše istoriju - tim sa stadiona „Britanija” je slavio sa 5:0 u polufinalu FA kupa, pa će za nešto manje od mjesec protiv Mančester sitija na istom stadionu da se bori za trofej u najstarijem svjetskom takmičenju.

Stouku je ovo prvo finale FA kupa u istoriji kluba koji postoji od 1863. godine, a do sada je tri puta bio zaustavljen u polufinalu (1899, 1970. i 1971. godine).

Međutim, ovu priliku tim menadžera Tonija Pjulisa nije želio da prokocka, pa je Bolton već poslije pola sata igre bio u nokautu - Metju Eterington u 11, Robert Hut u 17. i Kenvajn Džons u 30. minutu su pozvali svoje navijače na zabavu do kraja meča...

U nastavku je petardu u Londonu upotpunio Jon Voters sa dva pogotka.

- Ovo je čudesno. Generacije navijača su čekale na ovako nešto i zato je rezultat veliki. Ljudi su govorili da će Bolton da zaigra u finalu, ali sada su valjda vidjeli da i nisu baš razmišljali ispravno. Ustvari, neka samo pogledaju rezultat. Finale? Polako, ovaj trijumf zaslužuje slavlje - rekao je Voters.

Interesantno, i Stouk i Mančester siti su posljednji trofej osvojili za vrijeme sedamdesetih godina prošlog vijeka. U pitanju je Liga kup Engleske - Stouk je to uradio 1972. a Siti četiri godine kasnije.

- Rezultat je sjajan, ali još jedan meč nas dijeli od titule. Spremni smo da se u maju ponovo vratimo ovdje i da ispunimo san - kazao je Rori Delap, čovjek koji je postao slavan po čudesnom izvođenju auta.

Bonus video: