Štrajk sudija Srednje regije - traže da im se garantuje bezbjednost

Sudije su se solidarisale sa kolegom Branislavom Kljajevićem, kojeg su navijači Zabjela udarili u službenim prostorijama u prošlom kolu, prekinuvši meč protiv Adrije
3316 pregleda 4 komentar(a)
Sudije pokazale crveni karton nasilju: Ilustracija
Sudije pokazale crveni karton nasilju: Ilustracija
Ažurirano: 30.03.2019. 23:16h

Sudije Udruženja klubova FSCG centar, nekadašnje Srednje regije, stupili su u štrajk, tražeći da im se garantuje bezbjednost na utakmicama, saznaju "Vijesti".

Arbitri su se solidarisali sa svojim kolegom, pomoćnim sudijom Branislavom Kljajevićem, kojeg su navijači Zabjela napali i udarili u službenim prostorijama u prošlom kolu na meču protiv Adrije.

Utakmica je zbog velikog incidenta prekinuta u 80. minutu (Adrija je vodila 4:3) i registrovana službenim rezultatom 3:0, a cijeli slučaj je preuzela policija.

Sudije su se nakon ovog incidenta zvanično obratili Udruženju klubova FSCG centar, uz napomenu da neće suditi utakmice dok im se ne bude garantovala bezbjednost!

Zbog štrajka arbitara, danas nisu odigrana dva trećeligaška meča, Bratstvo - Adrija i Zabjelo - Ribnica. Fudbaleri i stručni štabovi četiri tima pojavili su se u zakazano vrijeme, ali nije bilo službenih lica - djelilaca pravde, pa su mogle da se igraju samo prijateljske utakmice.

Za nedjelju su zakazani mečevi Polet stars - Karioke i Crvena stijena - Gorštak, ali je izvjesno da se arbitri koji sude pod okriljem Udruženja klubova FSCG centar neće pojaviti.

Bonus video: