Strama zavisi od derbija, Morati dovodi Simeonea

"U Firenci je postojala samo jedna ekipa, to je Fiorentina, i samo o njoj vrijedi pričati. Igru Intera bih prokomentarisao kratko: "Nemam komentar", bio je jasan Morati
1 komentar(a)
Andrea Stramaćoni, Foto: Reuters
Andrea Stramaćoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2013. 18:58h

Inter se obrukao u Firenci, trener Andrea Stramaćoni, po italijanskim medijima, pokazao limite, pa je nedjeljni milanski derbi izgleda presudan - ako popularni Strama izgubi i od "rosonera" biće to kraj njegove ere na klupi "crno-plavih".

Tako, ustvari, piše "Medijaset" i ponavlja priču od prije pet dana kada je objavio da vlasnik Intera Masimo Morati za ljeto ima jasnu želju - da angažuje Dijega Simeonea.

"U Firenci je postojala samo jedna ekipa, to je Fiorentina, i samo o njoj vrijedi pričati. Igru Intera bih prokomentarisao kratko: "Nemam komentar", bio je jasan Morati, koji je opet stao u odbranu Stramaćonija.

"Trener ne može sam da bude kriv".

Realnost je, ipak, da je Stramaćoniju u problemu, jer nema rezultata, igra gotovo i da ne postoji, pa Morati sve manje vjeruje da je ovaj mladi trener pravi čovjek za "novi Inter".

Simeone, s druge strane, nikada nije krio želju da se vrati u Milano, čak ni kada je preuzimao Atletiko.

"Uvijek sam govorio da ću se vratiti u Inter kao trener. To je moja želja", rekao je Simeone po dolasku u Madrid u decembru 2011.

Argentinac, dakle, postaje prvi pik Intera za ljeto, a "Medijaset" ističe da to ne mijenja ni najava madridskog "Asa" da će uskoro produžiti ugovor sa Atletikom.

Bonus video: