Suares: Ako postignem gol na "Enfildu", neću se radovati

2042 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuetsr
Luis Suares, Foto: Reuetsr

Fudbaler Barselone, Luis Suares kazao je da se neće radovati, ako sjutra zatrese mrežu bivšeg kluba, Liverpula u revanšu polufinala Lige šampiona.

Suares je za "redse" igrao od 2011. do 2014. kada je otišao u Barselonu.

"Ako postignem gol na Enfildu neću ga proslaviti na način na koji sam to učinio na Kamp Nouu. Vreme koje sam proveo ovde pomoglo mi je na mnogo načina i to što sada igram u Barseloni mogu samo da zahvalim Liverpulu", rekao je Suares na današnjoj konferenciji.

Za njega će povratak na Enfild biti emotivan.

"Ovaj povratak je veoma poseban, proveo sam ovdje predivne godine. Uvijek ću biti veoma zahvalan klubu i navijačima. Imam jako lijepe uspomene na vrijeme koje sam proveo u Liverpulu. Imam svo poštovanje ovog svijeta prema navijačima Liverpula i veoma sam im zahvalan", dodao je Urugvajac.

Suares je govorio i o sjutrašnjem revanšu - Barselona je u Liverpul stigla sa velikom prednošću iz prvog meča (3:0).

"Ne smijemo da zaboravimo kako je bilo protiv Rome prošle godine. Svima nam je to u glavi. A Liverpul ima 12. igrača na tribinama. Za svakog igrača Liverpula, navijači su velika snaga. Pokušaćemo da se nosimo sa tim. Znamo da će navijači u svakom trenutku biti uz njih, čitav meč. Nosiće ih kroz napade i zbog toga posebno moramo da budemo oprezni. Bićemo pod pritiskom od prvog trenutka. Ne smijemo da pravimo nesmotrene faulove, oni imaju visoke igrače i ne smijemo da dozvolimo da se nađu u prilici da ugroze naš gol", komentarisao je Suares.

Liverpul sjutra igra bez Salaha, Firmina, Keite i možda Van Dajka.

"Za Liverpul je to veliki gubitak, ali za nas ne mijenja ništa. Svi znamo koliko je teško igrati na "Enfildu". Ima Liverpul i druge igrače koji imaju kvalitet i koji mogu da se pokažu. Mi za sve igrače imamo mnogo poštovanja. Salah je među tri najbolja igrača na svijetu već nekoliko godina. Za Liverpul je njegov izostanak veliki gubitak, ali tu su Šaćiri, Origi i Staridž."

Meč počinje u 21 čas.

Bonus video: