Subota za Evropu, nedjelja za titulu

Danas tri meča 30. kola Telekom 1. CFL: Zeta gostuje Iskri, Rudar čeka Grbalj, u Podgorici Lovćen - Mornar. Sjutra Petrovac - Sutjeska i Budućnost - OFK Titograd
1212 pregleda 0 komentar(a)
Zeta gostuje Iskri, Mornar igra u Podgorici sa Lovćenom, Foto: Boris Pejović
Zeta gostuje Iskri, Mornar igra u Podgorici sa Lovćenom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.04.2019. 09:07h

Danas i sjutra igraju se mečevi 30. kola Telekom 1. CFL.

Dva vodeća tima, Sutjeska i Budućnosti, koja su prije dva dana odmjerila snage u polufinalu Kupa Crne Gore, igraće svoje utakmice u nedjelju - Nikšićani gostuju Petrovcu pod Malim brdom, dok Budućnost pod Goricom igra gradski derbi protiv OFK Titograda. Nakon nekoliko, na papiru lakših mečeva, počinju nešto teža iskušenja za timove koje na vrhu tabele odvaja pet bodova.

Danas se igraju tri meča - trećeplasirana Iskra gostuje Zeti u Danilovgradu, Rudar igra u Pljevljima protiv Grblja, dok se derbi začelja između Lovćena i Mornara igra na neutralnom terenu, na kampu FSCG u Podgorici.

ZETA “CEMENTIRA” EVROPU

Dva puta je Zeta ove sezone izgubila od Iskre, jednom je pobijedila, a u sva ta tri meča trijumfovao je gost - Danilovgrađani imaju stoprocentan učinak na Trešnjici (pobjede 3:1 i 2:0), dok su Golubovčani jedini trijumf nad današnjim rivalom ostvarili na stadionu “Braća Velašević”. Ako se tradicija nastavi, Zeta će se “zabetonirati” na trećoj poziciji, pobjeći će OFK Titogradu šest bodova, sa mečom više, i napraviti veliki korak ka Evropi.

- Dva puta nas je Iskra pobijedila ove sezone, oba puta na našem stadionu i veliki nam je dužnik. Izgleda da lakše igramo sa njima na njihovom terenu. Želimo da osvojimo tri boda koja bi nas dodatno približila našem cilju, a to je plasman u Evropu - poručio je lijevi bek Zete Nemanja Sekulić.

Iskra se u prošlom kolu udaljila šest bodova od zone baraža, a svaki osvojeni bod do kraja sezone dodatno bi ekipu Aleksandra Nedovića približio sigurnom opstanku.

- Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe Zete, koja se bori za Evropu. Mi smo ušli u seriju dobrih rezultata, i uz disciplinovanu i borbenu igru sigurno možemo doći do tri boda, i nastaviti pozitivan niz - kazao je za sajt Iskre vezista Danilovgrađana Irfan Šahman.

GRBALJ ŽELI DA NASTAVI SERIJU

Grbljani su u odličnoj seriji rezultata - pet mečeva bez pobjede, dvije pobjede i tri remija vezala je ekipa Veska Steševića, čime se probila do petog mjesta, zaprijetila i četvrtoplasiranom Titogradu, koji ima pet bodova više.

Tim iz Radanovića gostuje Rudaru u Pljevljima, kome se smiješi baraž za opstanak, pa remi ne bi odgovarao nijednom timu.

Remi je, međutim, i najrealniji rezultat u duelu ekipa koje su rekorderi po broju neriješenih utakmica - Grbljani su ih ove sezone odigrali 13, a Pljevljaci čak 16.

Lovćen, na kraju, danas ima i definitivnu priliku da pošalje Mornar ka Drugoj ligi i osigura poziciju u baražu, ako u Podgorici pobijedi Barane.

PAROVI

SUBOTA

Iskra - Zeta (15.00) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Rudar - Grbalj (16.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Lovćen - Mornar (16.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

NEDJELJA

Petrovac - Sutjeska (16.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Budućnost - OFK Titograd(16.30) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: