Sudbina Rudija Garsije „zavisi” od narednih pet mečeva

0 komentar(a)
Rudi Garsija, Foto: Reuters
Rudi Garsija, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2015. 20:32h

Debakl na Kamp Nou protiv Barselone (6:1) mogao bi skupo da košta trenera Rome Rudija Garsiju.

Kako javljaju italijanski mediji, predsjednik Rome Džejms Palota nije zamjerio treneru “vučice” samo na ubjedljivom porazu i lošoj igri, već prije svega zbog načina na koji su se igrači Rome “borili” protiv Katalonaca (svega 12 faulova za svih 90 minuta, plus sudijski dodatak).

Iako je Roma i dalje u igri za prolaz u osminu finala, za koju je dovoljna pobjeda u posljednjem kolu na “Olimpiku” protiv BATE Borisova, čak 16 primljenih golova na pet utakmica u LŠ (15 na 13 mečeva u prvenstvu), najviše od svih timova, nijesu nešto sa čime su čelnici Rome zadovoljni, naprotiv.

Korijere delo sport tvrdi da je Garsija dobio ultimatum da u narednih pet mečeva, četiri u prvenstvu (Atalanta, Torino, Napoli, Đenova) i jednom u LŠ (BATE) mora da ostvari zadovoljavajući bilans (uglavnom pobjede), kako bi dobio šansu da nastavi posao...

Pored Garsije na udaru kritika našao se i sportski direktor Valter Sabatini i ukoliko se ništa ne promijeni u narednim mečevima, možda će i on morati da ide.

Kao mogući nasljednici Garsije spominju se bivši treneri Fabio Kapelo i Lućano Spaleti, kao i Valter Macari i Karlo Anćeloti.

Bonus video: