Sudija pogurao Real, Korea - srce Atletika

0 komentar(a)
Anhel Korea, Foto: Reuters
Anhel Korea, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2015. 20:36h

Poslije 15 golova u tri meča, Real je naišao na zid. Odbrana Granade je bila granitna, ali je u 55. minutu rupu pronašao Karim Benzema i riješio rebus na „Santjago Bernabeuu”.

"Bilo je teško doći na „Bernabeu” kada su svi, uključujući i Real, potcjenjivali Granadu. Čak je naš rival na svom sajtu pozivao posjetioce da napišu koliko će nam golova dati. Nisu nas respektovali. Prošle godine smo ovdje izgubili 9:1, ali sada smo odigrali sjajnu utakmicu. Sporne odluke? Nikada ne pričam o sudijama", održao je „kraljevićima” lekciju iz ponašanja trener Granade Hose Ramon Sandoval.

Kejlor Navas je i u petom uzastopnom meču ostao nesavladan, ali je ostala velika mrlja, jer je napadaču Granade Jusefu el Arabiju poništen čist gol u 20. minutu.

Sudija je podigao zastavicu, iako je Nigerijac čudnog prezimena, Isak Sukses (uspjeh na engleskom), bio bliži gol-aut liniji od Marokanca kada mu je uputio loptu.

Da stvar bude još gora, Isko je prije asistencije Benzemi za jedini pogodak na utakmici bio u ofsajdu!

"Znali smo da će biti teško, jer Granada igra odlično u kontri. Nismo je potcijenili, rekao sam i vama novinarima i igračima da nas čeka težak zadatak", smirivao je situaciju Rafa Benites na konferenciji za novinare.

A da dan u Španiji ne bude pamćen samo po sudijskom brukanju na kultnom stadionu i „panjoladi” navijača Valensije za Nuna Espirito Santa nakon remija sa Betisom, pobrinuo se Anhel Korea.

Argentinac koji je 28. avgusta prošle godine hitno operisao srce je u tandemu sa Fernandom Toresom donio trijumf Atletiku na gostovanju Eibaru.

Bivši igrač San Lorenca je u 61. minutu zamijenio Kokea i 30-ak sekundi kasnije iskoristio odlično dodavanje Toresa. Korea je Ninju uzvratio asistenciju u 77. minutu za konačnih 0:2.

Zanimljivo je da je i Tores ušao u igru sa klupe, pošto je Dijego Simeone ubacio njega i prezimenjaka Olivera već na poluvremenu umjesto Džeksona Martinesa i Lusijana Vijeta.

Rezultati

Real - Granada 1:0 (Benzema 55)

Valensija - Betis 0:0

Eibar - Atletiko Madrid 0:2 (Korea 62, Tores 77)

Sosijedad - Espanjol (22)

Juče

Hetafe - Malaga 1:0 (Šćepović 2)

Sjutra

Sevilja - Selta (12)

Deportivo - Sporting Hihon (16)

Viljareal - Atletik Bilbao (18.15)

Las Palmas - Rajo Valjekano (20.30)

Barselona - Levante (20.30)

Tabela: Real Madrid 10 bodova, Barselona i Atletiko Madrid po 9, Selta, Viljareal, Eibar po 7, Valensija 6, Deportivo i Betis po 6...

Bonus video: