Sudije pogurale Bajern do trofeja u Kupu

Bavarci nakon produžetaka pobijedili sa 2:0, ali je ključni detalj viđen u 64. minutu kada nije priznat čist gol Matsa Humelsa
2 komentar(a)
Tomas Miler, Foto: Reuters
Tomas Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2014. 21:10h

Bajern je nakon titule odbranio i Kup pobjedom nad Borusijom iz Dortmunda, ali će se o finalu u Berlinu pričati i zbog sudijske greške koja je usmjerila utakmicu.

Bavarci su slavili sa 2:0 nakon produžetaka na Olimpijskom stadionu, a svemu tome je prethodila greška arbitra Florijana Majera i njegovog pomoćnika u 64. minutu.

Tada je Mats Humels nakon prekida poslao loptu iza leđa Manuela Nojera, bilo je evidentno da je ona ušla makar 30 centimetara u gol, ali je igra samo nastavljena.

Grubi propust se nije svidio treneru "milionera" Jirgenu Klopu, ali protesti su bili uzaludni, pa je Bajern nakon toga krenuo u napade i tražio gol za trofej.

A pogoci su stigli tek u drugom produžetku - prvo je Arjen Roben u 107. minutu iskoristio lošu intervenciju odbrane protivnika, a onda u 122. i Tomas Miler iz kontranapada.

Bajernu je ovo 17. trofej u njemačkom Kupu u kojem je odigrao ukupno 20 finala, a ukupno treći pehar ove sezone - nakon što je osvojio Superkup Evrope i Bundes ligu.

Borusiji, s druge strane, ostaje trofej iz Superkupa Njemačke sa starta sezone kada je savladala upravo Bavarce.

Klub iz Dortmunda je do sada u istoriji tri puta bio najbolji u ovom takmičenju, a izgubio je u isto toliko finala.

Bonus video: