Sudije spasile Barsu na Anoeti, Atletiko opet pravi

Barselona je opet nadigrana na Anoeti, ali je prekinula niz od četiri prvenstvena poraza na stadionu Real Sosijedada, samo zahvaljujući pogrešnoj odluci sudija koje je predvodio Mansano
0 komentar(a)
Real Sosijedad, Foto: Reuters
Real Sosijedad, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2016. 22:05h

Anoeta je ostala neosvojiva tvrđava za Barselonu i devetu giodinu zaredom. Ali, aktuelni šampion Španije ne treba za tim da žali, jer je bod "izvukao" samo zahvaljujući nevjerovatnom kiksu sudijske ekipe koju je predvodio Hesus Hil Mansano!

Karlos Vela je u 76. minutu uputio "bombu" ka golu Ter Štegena, a lopta je od prečke pala na gol liniju. Huanmi je bio najbrži i plasirao je u mrežu, ali su sudije podigle zastavicu, iako je bio makar metar iza posljednje linije odbrane "blaugrane" prilikom šuta koji je uzdrmao prečku.

Sosijedad je bio opasniji i do kraja, Karlos Vela je u 82. minutu pogodio stativu, a rezervista Esteban Granero je od ulaska u 85. minutu imao tri šanse za gol.

Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu i u posjedu i šutevima, a Barsa nije uspjela ni jednom da zaprijeti. U nastavku je Sosijedad poveo, ali je Mesi dodirom klase poravnao rezultat, pa je Sosijedad prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede, a među ekipama u tom nizu bio je i Atletiko.

Barsa je, sa druge strane, uspjela da prekine niz od četiri uzastopna poraza na Anoeti.

Реал Сосьедад - Барселона 1:1. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 13 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Atletiko Madrid je opet ekipa koja sije strah. Nakon perioda krize, koji su izabranici Dijega Simeone preboljeli pobjedom u grupi sa Bajernom u Ligi šampiona, "kolćonerosi" su nadigrali Osasunu u Pamploni.

Domaćin je dobro ušao u meč, ali nakon što Roberto Tores nije pogodio sa penala, sve je bilo u znaku gostiju. Godin je kapitenski načeo domaćina u 36. minutu, d abi samo minut kasnije pobjednik bio poznat, nakon gola Kevina Gameira. Atletiko je u 90. minutu postigao i treći gol, preko sjajnog Janika Karaska.

Atletiko se probio pobjedom na četvrtu poziciju sa devet bodova manje od Reala, ali je na samo tri ispod drugoplasirane Sevilje.

Stefan Savić je opet bio na klupi, jer je Himenes dobio prednost u paru štopera sa nezamjenjivim Dijegom Godinom.

Осасуна - Атлетико 0:3. Обзор матча. Чемпионат Испании 2016/17. 13 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Alaves se ove sezone pretplatio na skalpove velikana - nakon senzacije na „Kamp nouu” protiv Barselone, Baskijci su osvojili i „Madrigal”.

Tim iz Vitorije je sve protiv četvrtoplasiranog Viljareala riješio već na startu. Ibai Gomes je pogodio u 8. minutu, a u 17. je konačni rezultat postavio Viktor Kamarasa.

Вильярреал - Алавес 0:2. Обзор матча. Ла Лига 2016/17. 13 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prošlogodišnji drugoligaš je tako stigao do 13. pozicije sa 16 bodova, sedam više od timova koji su u zoni ispadanja.

Selta je slavila u Vigu protiv "fenejraša" Granade, koja je sakupila svega pet bodova.

Rezultati 13. kola

Viljareal - Alaves 0:2 (Gomes 8, Kamarasa 17)

Danas

Osasuna - Atletiko Madrid 0:3 (Godin 36, Gameiro 37, Karasko 90)

Selta - Granada 3:1 (Aspas 23, Bongonda 39, Šejk 90+3 - Kravets 87)

Sosijedad - Barselona 1:1 (Vilijan 53 - Mesi 59)

Petak

Eibar - Betis 3:1

Subota

Real Madrid - Sporting 2:1

Sevilja - Valensija 2:1

Malaga - Deportivo 4:3

Espanjol - Leganes 3:0

Ponedjeljak

Las Palmas - Atletik Bilbao (20.45)

Bonus video: