Super Mirko „eliminisao” Inter, Milan osvojio "Olimpiko"

Mirko Vučinić se poigravao sa Interom i najavio veliku borbu za Skudeto sa Milanom. Šampion osvojio tri boda protiv Rome na "Olimpiku"
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2011. 21:42h

Inter i Roma više nisu aktuelni u italijanskom fudbalu kao što je bio slučaj donedavno - Juventus i Milan su derbije odigrali kao istinski velikani, pa je već sada izvjesna borba za Skudeto dva najtrofejnija kluba na Apeninima.

„Stara dama” je snagu pokazala protiv Intera (slavila sa 2:1), Mirko Vučinić je dao gol i bio jedan od najboljih aktera na „Meaci”, dok je Milan u glavnom gradu plesao protiv Rome (3:2).

Vučinić: Sada se okrećemo Napoliju

Juventus je, u stvari, u Milanu odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno da sruši spori i očigledno istrošeni Inter. Vučinić je otvorio meč golom u 12. minutu, nakon toga je Majkon poravnao, a meč je bio praktično gotov onog momenta kada je Markizio vratio prednost torinskom klubu (33. minut).

Domaćin do kraja meča gotovo da nije ni zaprijetio, a Juve je propustio šanse da dotuče grogiranu četu Klaudija Ranijerija.

Tako je Juve i drugom derbiju u sezoni (nakon onog sa Milanom) potvrdio da je s pravom veliki kandidat za titulu, a Antonio Konte da je naučio mnogo - da je spreman da vrati Juventusu staru moć...

Ipak, Vučinić je odbio da priča o tituli.

"Još je rano za tu temu. Moramo sada da se dokažemo i protiv Napolija naredne nedjelje. Ako se ne dokažemo u Napulju, ova tri boda neće da budu tako velika. Ipak, činjenica da smo prvi znači da imamo kvalitet", rekao je Vučinić.

Za Inter je ovim porazom definitivno san o tituli završen - lider iz Torina ima 11 bodova više, pa Ranijeriju ostaje da za sada razmišlja, prije svega, o tome kako da njegov tim pobjegne sa dna (trenutno je 16. na tabeli).

Šampion osvojio Rim, Luis Enrike preuzeo krivicu

Milanova moć je viđena na djelu i treći put u samo šest dana i konačno protiv tima koji je bio spreman da se nadigrava - poslije Lećea i Palerma, sada je Roma mogla da se uvjeri šta je šampion.

"Mnogo smo jači od svih, mnogo smo jači nego prošle godine. Ako ovako nastavimo nemam dilemu da ćemo da odbranimo Skudeto, jer možemo da igramo još bolje", kazao je Zlatan Ibrahimović, dvostruki strijelac na „Olimpiku”.

Roma je imala i 1:1 (gol Burdisa), a onda je imala reakciju i kod 1:3 (pogodak Krkića i inicijativu), ali je bilo kasno.

"Krivica je moja. Ne vidim način kako smo mogli da dobijemo ovu utakmicu. Nismo veliki tim i potrebno je još mnogo da se radi. Bilo je puno grešaka, Nesta se kod gola osjećao kao da je u svom kaznenom prostoru", istakao je Luis Enrike.

Rezultati

Inter - Juventus 1:2

Majkon 28 - Vučinić 12, Markizio 33.

Roma - Milan 2:3

Burdiso 28, Krkić 88 - Ibrahimović 17, 78, Nesta 30.

Sjutra

Sijena - Kjevo 12.30

Bolonja - Atalanta 15.00

Fiorentina - Đenova

Leće - Novara

Parma - Ćezena

Udineze - Palermo

Kaljari - Lacio 20.45

Galerija

Bonus video: