Sutjesci treba pobjeda za miran san

"Mladost je ekipa koja želi da se nadigrava. Nalazi se u rezultatskoj krizi, ali naš teren nije za vađenje", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2011. 08:43h

Na zatvaranju jesenje sezone u Nikšiću, fudbaleri Sutjeske pokušaće protiv Mladosti da zabilježe četvrtu trojku, koja bi im omogućila miran zimski san. Novim uspjehom Nikšićani bi se definitivno udaljili sa dna i uhvatili priključak sa ekipama koje pretenduju da se na kraju prvenstvene trke nađu u zlatnoj sredini.

Izabranici Slaviše Mirkovića nijesu osjetili gorčinu poraza u prethodna četiri kola, a duel protiv Mladosti, kako kažu, jedan je od najvažnih, ako ne i najvažni, do kraja šestog šampionata Crne Gore.

"Mladost je ekipa koja želi da se nadigrava. Nalazi se u rezultatskoj krizi, ali naš teren nije za vađenje. Nećemo im dozvoliti da prenesu igru na našu polovinu, niti da kroz pas igru ugrožavaju naš gol. Iza nas je lijepa serija. Nadam se da ćemo zabilježiti novi trijumf, koji bi nam omogućio da se borimo za šesto mjesto. Ovo je za nas najvažnija utakmica do kraja šampionata. Osjeća se mali pritisak, ali kada istrčimo na teren uvjeren sam da će sve doći na svoje mjesto. Vjerujem da ćemo odreagovati na pravi način, a konačnu riječ daćemo u narednom kolu protiv Grblja u Radanovićima", kazao je Baćo Nikolić, ofanzivac Nikšićana.

Za Mladost gostovanje u Nikšiću dolazi u nezgodnom momentu, pošto su česte povrede, prinudna rotiranja i kombinovanje tima uzela danak.

"Zaista bi nam i bod bio odličan rezultat u Nikšiću, gdje idemo da igramo protiv ekipe sličnog kvaliteta, ali koja ima prednost domaćeg terena i svojih navijača. To je i razlog što nam baš i ne prija ovo gostovanje jer smo pod pritiskom da pobjedom prekinemo lošu seriju u kojoj smo od posljednjih šest utakmica samo jednom odigrali neriješeno. Bilo je i objektivnih razloga, jer su povrede desetkovale tim i po pravilu su se one dešavala igračima koji su u najboljoj formi. Ne tražimo alibi, ali zaista je problem ako nekolicina igrača mora da nastupi sa tek zaliječenom povredom.

Znamo da je Sutjesci teško dati gol, ali mi ćemo pokušati da prekinemo taj njihov niz utakmica u kojima nijesu vadili loptu iz mreže. Čabarkapa, Martinović i Bulatović definitivno zbog povreda neće konkuristai za tim, a mi ostali moramo da damo sve od sebe i vratimo se neporaženi", kazao je napadač Mladosti Vladimir Savićević.

Sutjeska - Mladost

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 13 časova.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Krivokapić, Zogović, Radović, Perošević - Marić, Kosović - Nikolić, Pejović, Todorović (Karadzić)- Marković.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Tomić, Lakić, Šofranac, Živković - Lončar, Petrović, Pavićević, Savićević - Đurišić, Rašović.

Bonus video: