Sutjeska bi mogla da dobije lakog rivala, Budućnosti teško i ako prođe Zarju

Najpoželjniji rival za Nikšićane bio bi pobjednik dvomeča HB Torshavn sa Farskih Ostrva i Linfilda iz Sjeverne Irske ili jermenskog Ararata i gibraltarskog Linkoln Red impsa
14094 pregleda 11 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević
Fudbaleri Sutjeske, Foto: Savo Prelević

Dan pred žrijeb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, UEFA je odredila podgrupe.

Sutjeska, ukoliko u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispadne od APOEL-a, mogla bi da dobije lakog rivala i domogne se plej-ofa za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

Najpoželjniji rival bio bi pobjednik dvomeča HB Torshavn sa Farskih Ostrva i Linfilda iz Sjeverne Irske ili jermenskog Ararata i gibraltarskog Linkoln Red impsa.

Nikšićanima bi odgovarao i bolji iz duela Tre Pene (San Marino) i Suduva (Litvanija), a manje šanse bi imali protiv šampiona Poljske Pjast Gljivica ili bugarskog prvaka Ludogoreca, koji su favoriti u obračunima sa letonskom Rigom, odnosno islandskim Valurom.

Ako bi nakon Slovana iznenadili i APOEL, izabranici Nikole-Peca Rakojevića bi bili nosioci i u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Potencijalni rivali bi bili grčki PAOK, te pobjednici mečeva Karabag (Azerbejdžan) - Dandalk (Republika Irska), Maribor (Slovenija) - AIK (Švedska), Crvena zvezda (Srbija) - Helsinki (Finska), Makabi Tel Aviv (Izrael) - ĆFR Kluž (Rumunija) i Valeta (Malta) - Ferencvaroš (Mađarska).

Budućnost bi, ako iznenadi ukrajinsku Zarju, u 3. kolu bila nosilac, ali je ne bi čekao nimalo lak zadatak.

Naime, mogući suparnici su turski Trabzonspor i izraelska Bnej Jehuda, te pobjednici dvomeča Utreht (Holandija) - Zrinjski (BiH), CSKA Sofija (Bugarska) - Osijek (Hrvatska), Lucern (Švajcarska) - Klaksvik (Farska Ostrva), Honved (Mađarska) - Univerzitatea Krajova (Rumunija).

Bonus video: