Sutjeska dovela Nikolića, čeka se Šofranac, želja je Kojašević

Stefan Nikolić, nekadašnji mladi reprezentativac, otišao je iz Sutjeske još kao 14-godišnjak, sada se vraća
5504 pregleda 3 komentar(a)
Stefan Nikolić dok je nosio dres Steaue, Foto: Reuters
Stefan Nikolić dok je nosio dres Steaue, Foto: Reuters

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore novi je napadač Sutjeske, a čekaju se dva seniorska.

Stefan Nikolić (29 godina), koji je od 2009. do 2011. odigrao 12 utakmica u dresu U21 selekcije, potpisao juče ugovor za dvostrukog uzastopnog šampiona. Veoma blizu dolaska je i štoper Aleksandar Šofranac (28), koji je odigrao četiri utakmice za A selekciju Crne Gore, uključujući meč protiv Poljske u prošlim kvalifikacijama, dok su Nikšićani u pregovorima sa Damirom Kojaševićem (32), momkom koji ima osam nastupa za najbolji crnogorski tim, a postigao je jedan gol.

Nikolić se vraća na stadion kraj Bistrice - rođeni Nikšićanin je sa 14 godina napustio Nikšić i bio član Partizanove i omladinske škole OFK Beograda. U dosadašnjoj karijeri nastupao je, između ostalih klubova, za belgijski Lirs, rumunske Steauu i Politehniku, južnokorejski Inčon, bugarski CSKA iz Sofije, hrvatsku Istru... U redove crnogorskog šampiona dolazi iz albanskog Partizanija.

Aleksandar Šofranac, bivši igrač Mladosti iz Podgorice, sadašnjeg OFK Titograda, treba ovih dana da se rastane sa Sarajevom, čiji je dres od prošlog ljeta nosio na 13 utakmica. Već je nastupao za Sutjesku u sezoni 2015/16, a bio je član Javora, Rijeke i belgijskog Serkl Briža.

Ukoliko dođe u Sutjesku, ofanzivni vezista Damir Kojašević će “popuniti kolekciju” domaće lige, jer je već nastupao za Dečić, Budućnost, Zetu i OFK Titograd, gdje ga je trenirao sadašnji trener Sutjeske, Nikola Rakojević. Kojašević je prošle sezone igrao u niškom Radničkom, prije toga u Vojvodini, Vardaru, kazahstanskim Astani i Šahtjor Karagandiju, Sarajevu, poljskoj Jagjeloniji...

Bonus video: