Sutjeska i Budućnost nastavljaju trku za titulu

Nastavlja se trka za titulu: Mornar - Sutjeska u Radanovićima, Budućnost pod Goricom protiv Iskre, Petrovac - Zeta za Evropu, Lovćen - Grbalj u Danilovgradu (16 sati)
1322 pregleda 0 komentar(a)
Vujačić (Budućnost) u duelu sa Stefanovićem (Sutjeska), Foto: Milan Šapurić
Vujačić (Budućnost) u duelu sa Stefanovićem (Sutjeska), Foto: Milan Šapurić

Četiri dana nakon burnog derbija, Sutjeska i Budućnost nastavljaju trku za titulu.

Nikšićani i Podgoričani su, na papiru, favoriti u mečevima 29. kola i bilo bi iznenađenje ako danas nakon završenih mečeva razlika na tabeli ne ostane ista - pet bodova u korist Sutjeske.

Izabranici Nikole Rakojevića gostuju posljednjeplasiranom (prežaljenom) Mornaru, ali će morati da putuju do Radanovića, na neutralni teren, isti onaj gdje prošle subote nisu uspjeli da zatresu mrežu Grblja (0:0).

"Nema potcjenjivanja, iako je Mornar već jednom nogom u nižem rangu. Moramo da damo sve od sebe, jer pobjeda neće doći sama. Vjerujem da će nas gol u posljednjem minutu za 2:2 protiv Budućnosti dodatno podići, da ćemo krenuti u pobjedničku seriju nakon dva uzastopna remija", poručuje krilni napadač Sutjeske Miljan Vlaisavljević.

Nikšićani će biti oslabljeni u duelu sa posljednjeplasiranim timon na tabeli - zbog žutih kartona, utakmicu će propustiti golman Vladan Giljen, vezista Branislav Janković i napadač Božo Marković.

Budućnost pod Goricom dočekuje Iskru - izabranici Branka Brnovića priželjkuju pobjedu, ali i kiks Sutjeske. Tako će biti u svakom od narednih osam kola, pred međusobni duel protiv Nikšićana posljednjeg dana prvenstva, 25. maja.

"Ostalo je devet kola do kraja, vjerujem da možemo da dobijemo svaku od tih utakmica. Nadam se da će derbi protiv Sutjeske u posljednjem kolu odlučivati o tituli. Ako Sutjeska ne kiksa do tada, onda ćemo našem rivalu pružiti ruku", ističe Brnović.

Podgoričani, prije svega, moraju da dobijaju svoje mečeve, a Iskra je prvi test - tri meča protiv Danilovgrađana ove sezone donijela su malo golova, dva puta je Budućnost slavila sa po 1:0, kući i na strani, a jedan meč u gostima, u posljednjem kolu jeseni, završen je 0:0.

"Biće teško protiv Iskre, sve ekipe imaju poseban motiv protiv nas, protivnički igrači žele da dokažu da i oni zaslužuju da nose dres Budućnosti. Vjerujem, ipak, da sve zavisi od nas", dodaje Brnović, koji se nada da će Budućnost u svim preostalim mečevima imati dobru podršku sa tribina.

"Već smo zaboravili derbi. Igramo dobro, stvaramo šanse, vratili smo povjerenje navijača. Mislim da odavno nismo bili toliko bliski, imamo podršku i potrudićemo se da opravdamo očekivanja".

Petrovac i Zeta igraju direktan duel za Evropu, odnosno 4. mjesto koje donosi izlaz na evropsku scenu ako neko od tri prvoplasirana tima osvoji Kup. Golubovčani pod Malim brdom brane četiri boda prednosti u odnosu na domaćina.

Ako Petrovčani ne zabilježe pobjedu, rizikuju da ih preskoči Grbalj - izabranici Veska Steševića gostuju Lovćenu na neutralnom terenu u Danilovgradu, a trijumf bi ih približio borbi za Evropu.

Sva četiri današnja meča počinju u 16 sati.

Bonus video: