Sutjeska iz štrajka do plus tri

Izabranici Dragana Radojičića nisu briljirali, ali su zahvaljujući srčanoj igri zasluženo upisali pobjedu koja će im puno značiti i na bodovnom i na psihološkom planu
72 pregleda 2 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.02.2013. 08:41h

Fudbaleri Sutjeske savladali su Grbalj i već na startu drugog dijela sezone udaljili se najbližim pratiocima.

Izabranici Dragana Radojičića nisu briljirali, ali su zahvaljujući srčanoj igri zasluženo upisali pobjedu koja će im puno značiti i na bodovnom i na psihološkom planu.

Od samog starta kod domaćih je bila evidentna želja za pobjedom. Već u 8. minutu Darko Karadžić je sa ivice šesnaesterca odlično šutirao, ali je golman Mileta Radulović bio na visini zadatka. Ipak, samo tri minuta kasnije radovali su se domaći - korner sa desne strane izveo je Karadžić, loptu je na prvoj stativi „okrznuo“ Stevović, dovoljno da pronađe put do Jovana Nikolića koji je iz neposredne blizine poslao iza leđa Radulovića.

Osim rezultatske, Sutjeska je od 21. minuta imala i brojčanu prednost na terenu. Naime, nakon što je Jovović gurnuo loptu u prostor za Peroševića, situaciju je loše procijenio golman Radulović, koji je van kaznenog prostora faulirao ofanzivca „plavih“ zbog čega mu je sudija Jovan Kaluđerović pokazao put u svlačionicu. Činilo se u tom trenutku da će Sutjeska lako izaći na kraj sa timom iz Radanovića (velike šanse imao je Isidorović u 26. i 39. minutu), ali nije bilo tako...

Čim je počeo nastavak defanzivac Sutjeske Igor Ćuković bez potrebe je zakačio Merdovića, zbog čega je Kaluđerović pokazao na bijelu tačku, a Grbljani dobili zlatnu šansu da izjednače. Odgovornost je preuzeo Glavan, ali mu je Janjušević, uhvatio „živu“ loptu.

"Poslije vođstva smo pali, to nam se ne dešava prvi put. Trebali smo nakon isključenja Radulovića mirno da privedemo utakmicu kraju, ali smo se u nekim situacijama panično branili. Ipak, hajde da nađem razlog da nismo tri dana trenirali. Međutim, borbenom igrom uspjeli smo da sačuvamo minimalnu prednost. Moram da pohvalim Janjuševića koji je odbranio penal, ali od takvog golmana se to i očekuje", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Odbranjeni penal trgnuo je domaće, koji su dobro pokrivali pozicije, ali ne i na polovini protivnika gdje je nedostajalo kreacije, ili bolje reći završnog pasa. Samo je Jovović slao upotrebljive lopte, ali Pejović u 66. i 78. minutu nije bio na visini zadatka. Šansu je imao i Stevović...

"Mislim da nismo zaslužili poraz. Imali smo dobar odnos prema igri, posebno kada smo ostali sa igračem manje. U većem dijelu bili smo ravnopravan, ako ne i bolji protivnik. Imali smo penal, nismo ga realizovali, tako da nemamo šta da žalimo", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

SUTJESKA - GRBALJ 1:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 1.000. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Miodrag Brajović (Spuž). Strijelac: Nikolić u 11. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Nikolić, Perošević, Pejović (Sutjeska), Luković, Ragipović (Grbalj).

Sutjeska: Janjušević 8, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Isidorović 6,5 (Ćetković), Ćuković 6,5, Jovović 7,5, D.Karadžić 7 (Kosović), Perošević 6,5 (Pejović), J.Nikolić 7, Stevović 6,5, Stijepović 6,5.

Grbalj: Radulović, Luković 6, Radusinović 6, Glavan 6, Takeši 6,5, Ragipović 7, Bogdanović 6, Janković 6 (Martinović), Pepić 6 (Đalović), Macanović 6 (Đurović 6), Merdović 6.

Bonus video: