Sutjeska ne da trofej: Možemo i bez najboljeg igrača lige

Naravno da nismo zabrinuti, gledamo samo nas, kako da što bolje odradimo pripreme i što spremnije dočekamo prvenstvo - poručuje Giljen
552 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Giljen, kapiten Sutjeske, sa šampionskim peharom iz prošle sezone, Foto: Luka Zekovic
Vladan Giljen, kapiten Sutjeske, sa šampionskim peharom iz prošle sezone, Foto: Luka Zekovic

Borbu za trofeje Sutjeska nastavlja bez najboljeg igrača lige - Stefan Lončar prešao je u redove hrvatske Istre, kako bi se "približio Evropi", bio na oku ljudima iz španskog Alavesa, koji su većinski vlasnici kluba iz Pule.

Slično je bilo i prošlog ljeta. Sutjeska je tada takođe ostala bez najboljeg igrača Telekom 1. CFL - Igor Ivanović je prešao u tabor najvećeg rivala, ekipe Budućnosti.

I tada i sada, međutim, Sutjeska je bila prva na tabeli.

Imaju li Nikšićani “plan” i bez Lončara, mogu li i njegov odlazak da nadomjeste kao što su ljetos uspjeli Ivanovića, Bakrača i još nekih fudbalera.

- Naravno da smo oslabljeni - ko ne bi bio kada ga napusti fudbaler kojeg su izabrali za najboljeg u cijeloj ligi - kaže kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

U proljećnu borbu za bodove i trofeje Sutjeska kreće sa “pol pozicije”, ima četiri boda više od Zete i OFK Titograda, sedam od Budućnosti.

- Faliće nam Lončar puno i treba nam alternativa. Biće problem da je nađemo, ali nadam se da ćemo uspjeti. Da li neki novi igrač, ili neko iz naših redova, to ćemo tek da vidimo - dodaje Giljen.

U taboru šampiona, međutim, panike...

- Vratio sa Branislav Ivanović, koji je odličan igrač, dobro poznaje ekipu i neće mu trebati vremena da se uklopi. Može da igra na svakoj poziciji u veznom redu, pa možda i na taj način nadomjestimo odlazak Lončara. Što se tiče pojačanja, uvijek je ista priča - ako neko dođe valjalo bi da bude stvarno pojačanje, a na samo da popuni broj. Uprava radi na tome, možda nam fale jedan ili dva igrača, prije svega na poziciji štopera, ali šta god da se desi vjerujem da ćemo biti spremni za proljeće - ističe 29-godišnji golman aktuelnog prvaka.

Kraj Bistrice nisu zabrinuti ni zbog toga što se konkurenti pojačavaju - Budućnost prije svih, koja je već dovela četiri nova igrača...

- Naravno da nismo zabrinuti, gledamo samo nas, kako da što bolje odradimo pripreme i što spremnije dočekamo prvenstvo. I konkurentima su otišli neki fudbaleri, dolaze drugi da iz zamijene, tako da se ne dešava ništa spektakularno... A i normalno je, u neku ruku, da ekipa koja zaostaje na tabeli i koja nije ispunila cilj, pokuša da se pojača. Prema tome, kod nas je situacija skroz redovna, usredsređeni smo na svoje ciljeve, čak i bez najboljeg igrača lige - ističe Giljen.

Cilj Sutjeske je - trofej, barem jedan...

- U prvoj polusezoni smo počeli da igramo tek u osmom kolu, koliko nam je trebalo da se uigramo sa novim fudbalerima, da se svi priviknu na sistem igre. Sada se nadam da nećemo imati takvih problema - ekipa je uglavnom ista, uigrani smo i vjerujem da ćemo nastaviti. Ne onako kako smo počeli, već onako kako smo završili prvi dio sezone.

Iako Zeta i Titograd kasne četiri boda, za Vladana Giljena je Budućnost glavni rival. Čak i na minus sedam...

- Ne znam u kakvom će sastavu Zeta dočekati drugi dio, Titograd je takođe dobra ekipa, ali mislim da nam je Budućnost opet glavni rival, vidi se to i po aktivnostima u prelaznom roku. Sigurno je da su sposobni da nadoknade sedam bodova zaostatka, a na nama je da ih spriječimo u tome.

Borbu za titulu, po Giljenu, neće odlučiti derbiji.

- Dva puta ćemo igrati protiv Budućnosti, po dva puta sa Zetom i Titogradom, ali bio bih zadovoljan kada bi ostale mečeve odigrali po planu. Derbiji u tom slučaju donose nešto ekstra - zaključio je Giljen.

Bonus video: