Sutjeska nišani prvaka u gostima

Budućnost gostuje Petrovcu pod Malim brdom, gdje nikada nije izgubila u prvenstvu u samostalnoj Crnoj Gori - na 16 mečeva zabilježila je devet pobjeda, uz sedam remija
1 komentar(a)
Mladost - Ludogorec, Foto: Filip Roganović
Mladost - Ludogorec, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.08.2016. 11:19h

Svi mečevi 2. kola Telekom 1. CFL igraju se danas, a derbi je na Starom aerodromu - šampion Mladost dočekuje Sutjesku.

Aktivnostima u ljetnjem prelaznom roku, te startnom pobjedom nad Lovćenom, Nikšićani su najavili povratak u sam vrh, a njihove ambicije danas će biti na najvećem mogućem ispitu.

"Mladost je favorit, aktuelni šampion, ponovo ima dobar tim, ali i mi imamo naše adute. Ovo je derbi, i sve je moguće. Krenuli smo dobro, želimo da nastavimo tako, bez obzira što gostujemo ekipi koju respektujemo", kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Samo jednom u posljednjih sedam utakmica Sutjeska je bila bolja od Mladosti, i to u prethodnom međusobnom duelu, u finišu prošle sezone kraj Bistrice (2:1).

Prije toga, Mladost je slavila na četiri od šest utakmica, uz dva remija...

"Bolji smo, leže nam, pobijedićemo ih ponovo", bez mnogo ustezanja najavljuje desni bek šampiona, Milan Đurišić.

"Remizirali smo sa Zetom u prvom kolu, iako smo igrali dobro, imali dosta šansi. Ubijeđen sam da će nam krenuti da ćemo bar dva puta pogoditi mrežu Sutjeske".

Budućnost ne gubi u Petrovcu

Budućnost je u prvom kolu tek u finišu slomila otpor Iskre, a danas gostuje na stadionu na kojem nikada nije izgubila u prethodnih deset sezona u CFL-u - pod Malim brdom u Petrovcu.

Na dosadašnjih 16 duela u Petrovcu Budućnost je devet puta slavila, uz sedam remija, a jedinu pobjedu Petrovčani su ostvarili u Kupu, 2012. godine.

"Teška utakmica, protiv dobre ekipe, koja se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu, a predvođena je i sjajnim trenerom Nedovićem. Favoriti smo i sve zavisi od nas", kaže Luka Mirković, vezista Budućnosti.

Petrovčani su bili siloviti u prvom kolu - slavili su protiv Dečića u Tuzima sa 4:1.

"Budućnost je, kao i obično, veliki izazov, ekipa koja je svoju vrijednost pokazala i u Evropi, ali sam siguran da ćemo imati šta da pokažemo", kaže Mileta Radulović, golman Petrovca.

Pod Malim brdom se igra u noćnom terminu, u 19.30 časova.

Rudar na Cetinju

Nakon sjajnog starta, pobjede nad Jedinstvom 5:0, Rudar će protiv Lovćena na Obilića poljani pokušati da nastavi u sličnom ritmu.

"Duel sa Jedinstvom pokazao je da možemo mnogo, ali ne smijemo se opuštati i „poletjeti“ prije vremena, već i na Cetinju pokazati dovoljno ozbiljnosti i discipline", optimista je pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Nakon remija protiv Mladosti, kada je bila domaćin pod Goricom, Zeta je na iskušenju protiv Bokelja u Kotoru. Grbalj u Radanovićima dočekuje Iskru, dok se u Bijelom Polju sastaju timovi koji su visokim porazima u prvom kolu najavili da će se grčevito boriti za opstanak - Jedinstvo i Dečić.

PAROVI

GRBALJ - ISKRA (17)

LOVĆEN - RUDAR (17)

MLADOST - SUTJESKA (17)

JEDINSTVO - DEČIĆ (17)

BOKELJ - ZETA (17)

PETROVAC - BUDUĆNOST (19.30)

Bonus video: