Sutjeska podsjetila na najbolje dane

"Ako nakon pauze budemo imali isti pristup na mečevima kao na posljednjem, siguran sam da ćemo obezbijediti opstanak u društvu najboljih", kazao je Luka Bakoč.
99 pregleda 0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 20.03.2011. 12:37h

Onda kada je malo ko vjerovao da Sutjeska može napraviti iznenađenje, kraj Bistrice je pao lider! Velikom borbenošću Nikšićani su podsjetili na izdanja od prije dvije godine, kada je Bistrica bila neosvojiva tvrđava za sve rivale.

Velikom borbenošću, uz dozu pozitivnog “bezobrazluka” izabranici Nikole Rakojevića dokazali su da uz zalaganje rezulat ne može izostati ni protiv protivnika kojem i po poziciji i po kvalitetu pripada uloga favorita.

Preporođeni nakon odmora, “plavo-bijeli” su stekli prednost u uvodnim minutima nastavka, sadržajnom igrom na sredini terena parirali protivniku vrebajući priliku da “majstorima s mora” zadaju posljednji udarac. Plod takve igre bio je pogodak u 80 minutu!

”Trijumf protiv Mogrena potpuno je zaslužen. Iako smo relativno rano primili gol, uspjeli smo do poluvremena da stignemo do egala, a u nastavku i do preokreta. Kada smo postigli drugi gol, djelovali smo mirno, skoncentrisano, pravilno smo držali raspored na terenu, zbog čega protivnik nije ni došao u situaciju da se vrati u meč. Iz takvog pristupa uspjeli smo trećim golom da uzdrmamo Mogren, i da dokažemo da imamo određeni kvalitet. Ako nakon pauze budemo imali isti pristup na mečevima kao na posljednjem, siguran sam da ćemo obezbijediti opstanak u društvu najboljih. Ne bih posebno isticao svoje golove, bez ogromne pomoći saigrača oni nebi ni došli. Sada možemo na miru da se spremamo za naredne mečeve, koji su od izuzetne važnosti za nas – kazao je dvostruki strijelac na meču protiv Mogrena Luka Bakoč.

Pobjeda protiv Mogrena je arhivirana.Nikšićani su već usredsređeni na dva uzastopna gostovanja koja ih očekuju u Baru protiv Mornara i OFK Bara, direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Dakle, Sutjeska će na “Topolici” pokušati da zabilježi prvu pobjedu u gostima.

”Rezultati u posljednjem kolu nijesu nam išli na ruku. Iznenadila nas je pobjeda Mornara u Tuzima. Međutim, u ovom trenutku na želimo da se bavimo drugima. Još uvjek smo u situaciji da se pitamo. Zato u narednom kolu protiv Mornara, odnosno sedam dana kasnije protiv OFK Bara imamo priliku da dokažemo da smo zaista bolja ekipa. Sada imamo dodatno samopouzdanje, koje može da bude od velike važnosti. Jednostavno, riješili smo da stvari što prije postavimo na svoje mjesto - zaključio je Bakoč.

Bonus video: