Sutjeska prkosi i vjetru

Četa Dragana Radojičića time je pokazala da može uspješno da se nosi i sa neugodnim sjevernim vjetrom, baš kao što je tokom sezone na liderski način prkosila brojnim materijalnim poteškoćama
57 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Jovan Nikolić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.03.2013. 07:44h

Sutjeska je protiv Petrovca nastavila pobjedničku seriju i zadržala sedam bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona, ekipu Budućnosti.

Nikšićani su u otvorenoj borbi po teškim, vjetrovitim uslovima na Kampu na Starom aerodromu imali više znanja i koncentracije, na kraju i zasluženo slavili...

Četa Dragana Radojičića time je pokazala da može uspješno da se nosi i sa neugodnim sjevernim vjetrom, baš kao što je tokom sezone na liderski način prkosila brojnim materijalnim poteškoćama.

A Nikšićani su ovog puta preokretom stigli do trijumfa.

Iako je napravila pritisak na startu, Sutjeska je, ipak, morala da juri vođstvo formalnog domaćina.

Petrovčani su poveli u 32. minutu - Marković je asistirao Đukiću, a ovaj prevario nemoćnog Janjuševića.

Deset minuta kasnije Golubović je imao zicer za 2:0, ali je Janjušević odlično intervenisao.

Nakon jednog od kornera koji je izvela Sutjeska, potom i karambola u šesnaestercu domaćina, lopta je došla do Nikolića, a vezista Sutjeske šutem sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu golmana Popovića u posljednjem minutu prvog dijela.

Čuvar mreže primorske ekipe nije mogao ništa da učini, jer je lopta zakačila nekog od defanzivaca Petrovca i promijenila smjer...

Utakmica se otvorila u nastavku - Isidorović je u dva navrata opasno zaprijetio na jednoj, a defanzivac Petrovca Lakić na drugoj strani (Đukić je centrirao iz kornera).

Ispostavilo se da je pobjednika riješio rezervista Sutjeske Darko Karadžić, koji je lijepim šutem sa sedam, osam metara u 75. minutu donio preokret.

Do kraja su još Jovović i Poček prokockali zicere za nikšićku ekipu (Popović je bio siguran), ali je u međuvremenu i Pejaković imao šansu pred mrežom sigurnog Janjuševića...

"Utakmica je bila teška, ali znali smo da će biti tako. Sutjeska možda nema nekog ekstra majstora, ali njihovi igrači dobro trče. Poveli smo, imali još šansi ali je nesrećan gol u 45. minutu promijenio stvari. Pokušaćemo da osvojimo neki bod u narednim mečevima, nadam se da se naša ekipa neće boriti za opstanak", rekao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Sa druge strane, Sutjeska je napravila dobru uvertiru pred gradski derbi sa Čelikom koji se igra u srijedu kraj Bistrice.

"Prethodna tri meča odigrali smo po teškim terenima, a ovaj sa Petrovcem po vjetru. Pokazalo se da i dalje rastemo kao ekipa, osvojili smo maksimalnih 12 bodova u ova četiri kola. No, ponovo ću da tražim dlaku u jajetu, jer ni ovo nije bila Sutjeska kakvu želim. Sigurno je, međutim, da je najvažnije što smo pobijedili, ali u prvom dijelu su nam nedostajala dva mirna pasa da završimo sve", kazao je Dragan Radojičić.

Lider je vezao pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu...

"To me raduje, ali pogotovo ove četiri pobjede u nastavku sezone jer znamo ko nas je sve napustio u minulom periodu. Cilj je da izborimo plasman na evropsku scenu, da time izađemo iz prosječnosti...Vidjećemo, spremni smo da poginemo u svakom meču do kraja, naravno u fudbalskom smislu", zaključio je Radojičić.

Petrovac - Sutjeska 1:2 (1:1)

Podgorica - Kamp FSCG na Starom aerodromu. Gledalaca: 600. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Radulović (Podgorica), Nikola Vujović (Bar). Strijelci: Đukić u 32. minutu za Petrovac, a J. Nikolić u 45. i D. Karadžić u 75. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Mrvaljević, Mihajlović (Petrovac), J. Nikolić (Sutjeska).

Petrovac: Popović 7, Radulović 6, Mihajlović 6,5 (Perutović), Lakić 6,5, Mrvaljević 6,5, Čelebić 6, Šofranac 6, Golubović 6, Đukić 6,5, Marković 6 (Pejaković 6), Jablan 6 (Pepić).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 6,5, Stijepović 6,5, J. Nikolić 7,5, Jovović 6,5, Perošević 6,5 (D. Karadžić 7), Stevović 6,5, Ćetković 7 (Poček), Isidorović 6,5 (Kosović).

Bonus video: