Sutjeska prvi put u sezoni domaćin, OFK Titograd je sada pod pritiskom

Peto kolo Crnogoske fudbalske lige - aktuelni šampion, dočekuje Podgoricu, Titograd traži prvi gol u sezoni. Sjutra Budućnost - Zeta
2153 pregleda 0 komentar(a)
Vezista Sutjeske Branislav Janković u duelu sa Mendijem iz OFK Titograda, Foto: Savo Prelević
Vezista Sutjeske Branislav Janković u duelu sa Mendijem iz OFK Titograda, Foto: Savo Prelević

Pretposljednje kolo Crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu donosi derbi između Budućnosti i Zete, koji se igra sjutra pod Goricom, a četiri preostala meča 5. runde na programu su danas.

Aktuelni šampion Sutjeska protiv Podgorice će odigrati prvi duel u Nikšiću ove sezone, a OFK Titogradu je na Starom aerodromu rival Kom.

GILJEN: DA AVGUST ZAVRŠIMO KAKO SMO I PLANIRALI

Sutjeska je odigrala tri meča u prvenstvu do sada, ima jedan manje (protiv Iskre, koji je na programu u srijedu kraj Bistrice) - pobijedila je dva, remizirala je sa Zetom u Golubovcima. Još nije primila gol, a kakve su joj mogućnosti pokazala je u prošlom kolu kada je u Pljevljima deklasirala Rudar - 4:0.

- Malo smo „prodisali” nakon evropskih obaveza, vidjelo se to protiv Rudara, gdje smo bili dominantni. Vjerujemo u ono što radimo, vjerujemo u kvalitet koji imamo i želimo da do reprezentativne pauze osvojimo maksimalnih devet bodova - kaže golman Nikšićana Vladan Giljen.

A u narednih sedam dana Sutjesku čekaju tri utakmice - današnja sa Podgoricom kod kuće, onda i sa Iskrom, pa gostovanje Komu na Zlatici.

- Idemo redom, favoriti smo u sve tri utakmice, ali to moramo da dokažemo. Prvi rival je Podgorica, novajlija u eliti, ali i tim koji ima dosta iskusnih pojedinaca. U svim mečevima ove sezone Podgorica je pokazala da može da bude ozbiljan protivnik. Vidjelo se to i protiv Budućnosti, kada je odlično parirala 70 minuta - ističe iskusni čuvar mreže i dodaje:

- Naš cilj se zna, to je titula i moramo da pobjeđujemo u kontinunitetu. Prvenstvo je tek počelo, ali pobjede se podrazumijevaju - jasan je Giljen. Podgorica se ne predaje pred gostovanje u Nikšiću.

- Imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu, iako gostujemo najboljoj ekipi u državi. Nemamo trijumf, ali igrali smo dobro u prethodnim utakmicama, bili veoma borbeni. Znamo ko je favorit, ali ne idemo sa bijelom zastavom u Nikšić - rekao je trener Podgorice Vojislav Pejović.

JE LI VRIJEME ZA PRVI GOL?

OFK Titograd je jedina ekipa koja ove sezone nije postigla pogodak u našem šampionatu, a šansu da prekine negativan niz ima u noćnom terminu od 20.30 časova protiv Koma. Podgoričani imaju po dva remija (protiv Iskre i Podgorice) i poraza (od Sutjeske i Rudara), a ako slave, izjednačiće se sa Komom koji je do sada sakupio pet bodova.

- Želimo da pobijedimo i još važnije - da damo gol. Sada smo zaista pod imperativom pobjede - priznaje vezista Titograda Jovan Nikolić.

Koji je plan?

- Moramo još jače da damo gas, da se trgnemo i da iz ove situacije izađemo jači. Jednostavno je, daćemo sve što imamo u nogama i glavama kako bismo probili led. To je jedini način - poručuje Nikolić.

Iskra čeka Rudar na „DG areni” u Podgorici i želi trijumf kako bi ostala u vrhu, dok je Grbalj domaćin Petrovcu, posljednjeplasiranoj ekipi na tabeli.

PAROVI 5. KOLA

ISKRA - RUDAR 17.00 Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica).

GRBALJ - PETROVAC 17.00 Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić).

SUTJESKA - PODGORICA 18.30 Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

OFK TITOGRAD - KOM 20.30 Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

NEDJELJA

BUDUĆNOST - ZETA 19.00 Sudija: Milovan Milačić (Kotor).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: