Sutjeska ruši moldavski projekat

"Najvažnije je da budemo hladni, smireni i da ne dozvolimo gostima da kontrolišu igru na našoj polovini", rekao je Dejan Ognjanović, defanzivac Sutjeske
59 pregleda 10 komentar(a)
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Šerif - Sutjeska, Foto: Fc-sheriff.com
Ažurirano: 22.07.2013. 21:29h

Tenzija – riječ je koja bi u najkraćem mogla opisati situaciju u gradu pod Trebjesom uoči revanš meča 2.kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Sutjeske i Šerifa.

Izabranici Dragana–Gage Radojičića u dobrom raspoloženju dočekaće moldavsku “legiju stranaca” koja u Nikšić stiže da se iskupi za loš rezultat na svom terenu (1:1).

Ipak, svjesni su u domaćem taboru da ih do krajnjeg cilja očekuje više nego težak zadatak, protiv ekipe koja želi da se domogne grupne faze Lige šampiona.

"Sa velikom dozom nestrpljenja isčekujemo susret sa Šerifom. U dobrom raspoloženju pripremali smo se i kovali taktiku kako da se suprostavimo favorizovanom protivniku. Dokazali smo u Moldaviji da možemo da budemo nezgodan rival. Uvjerili smo se u Tiraspolju da Šerif ima kvalitet, dobre pojedince i ogromno internacionalno iskustvo, koje je svakako neophodno za mečeve kao što je dolazeći. Međutim, ne bih se previše bavio protivnikom.U ovom trenutku dosta toga zavisi od nas".

"Dobra stvar je što ne moramo da jurimo rezultat. Dakle, najvažnije je da budemo hladni, smireni i da ne dozvolimo gostima da kontrolišu igru na našoj polovini. Dobro smo zatvorili prilaze golu u prvom meču, nema razloga da isto ne ponovimo u revanšu. Sada znamo odakle nam prijeti najveća opasnost – Kadu i Rikardinjo su izuzetno lucidni i na njih moramo posebno obratiti pažnju", rekao je Dejan Ognjanović, defanzivac Sutjeske.

Od sticanja crnogorske nezavisnosti ni za jednu utakmicu u Nikšiću nije vladalo interesovanje kao za predstojeću. Praktično na svakom koraku govori se o fudbalu, Šerifu i želji mnogih da se Sutjeska u 3.kolu kvalifikacija za Ligu šampiona suprostavi Dinamo Zagrebu.

Za razliku od navijača i cjelokupne fudbalske javnosti nikšićki “plavo–bijeli” razmišljaju samo o prvom narednom protivniku, koji je, kako kažu, uvijek najteži.

"Nema ništa ljepše u fudbalu nego kada se na teren istrči pred punim tribinama. Jasno je da će publika doći u ogromnom broju, mogu slobodno reći kao nikada do sada. Svakako da nam je u ovakvim mečevima podrška prijeko potrebna. Očekujem da ćemo na krilima naših simpatizera biti dodatno motivisani, pružiti partiju iznad svojih mogućnosti i plasirati se u narednu rundu kvalifikacija".

"Vjerujte mi da je Dinamo za nas u ovom trenutku zabranjena riječ. Sve smo podredili Šerifu, jer znamo da nas čeka paklenih 90. minuta. Disciplinovana, borbena i agresivna igra u granicama fer-pleja recept su za uspjeh", zaključio je Ognjanović.

Karte puštene u prodaju

Za revanš meč 2.kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Sutjeske i Šerifa vlada ogromno interesovanje.

Tribine gradskog stadiona biće male da prime sve one koji bi željeli da gladaju susret između crnogorskog i

moldavskog predstavnika. Naime, za sjutrašnji meč štampano je 5.400 karata, po cijeni od 4 eura za Vip ložu na zapadu, odnosno 3 eura za nešto lošiju poziciju, dok se za iznos od 2 eura može kupiti karta za istok.

Dakle, računica je jasna – klub će za inkasirati oko 10.000 eura od prodaje karata.

Bonus video: