Sutjeska sa Šerifom: Ne predaju se unaprijed

Sportski je nadati se da možemo do minimalne pobjede, ili remija, što ne bi bio neuspjeh - kaže defanzivac Dejan Ognjanović
101 pregleda 4 komentar(a)
Šerif, Foto: Uefa
Šerif, Foto: Uefa
Ažurirano: 22.07.2014. 08:27h

Nakon što su u Tiraspolju ispustili priliku u samom finišu meča da ostvare bolji rezultat pred današnji revanš, fudbaleri Sutjeske pokušaće da se isprave na svom terenu, pred svojom publikom - protiv moldavske legije stranaca, kojoj nakon 2:0 u Moldaviji pripada uloga apsolutnog favorita.

Izaranici Mila Tomića su do tančina proučavali mane i vrline moldavskog šampiona, sve sa ciljem da na dostojan način reprezentuju crnogorski klubski fudbal, grad, državu…

Ipak, i pored činjenice što je Šerif pobjedom od (2:0) prije sedam dana praktično prebrinuo sve brige o plasmanu u naredno kolo, taj podatak nije obeshrabrio našeg šampiona, koji će u današnjem odmjeravanju snaga pokušati da ispravi što se ispraviti može.

"U prvom meču nismo uspjeli da ostvarimo željeni rezultat koji bi nam produžio nadu da možemo izboriti u naredno kolo. Međutim, odlučni smo u namjeri da se na dostojan način suprostavimo kvalitetnijem i iskusnijem protivniku. Šerif se u Tiraspolju odlično transformisao iz faze odbrane u fazu napada, a ako želimo da budemo na visini zadatka moramo primjeniti njihov recept u revanšu. Vjerujem da imamo kvalitet da odigramo odgovorno, hrabro i što je najvažnije zrelo, protiv boljeg od sebe", rekao je Dejan Ognjanović, najiskusni prvotimac Sutjeske.

Svjesni veličine i snage moldavskog predstavnika, koji je minule godine plesao kraj Bistrice i ubjedljivo slavio sa 5-0, iz domaćeg tabora poručuju da će na krilima svojih navijača ostavariti znatno bolji rezultat nego prošlog ljeta.

"Šerif u svim linijama posjeduje kvalitet, a taj podatak može samo dodatno da nas motiviše da budemo bolji. Ne smijemo se ni jednog trenutka opustiti, takav protivnik kažnjava svaku grešku. Nismo u situaciji da prijetimo našem rivalu, ali pokušaćemo ako ništa drugo da ih dobro namučimo. Nemamo namjeru unaprijed da se predamo. Naprotiv, pred domaćom publikom od koje očekujemo da bude naš dvanaesti igrač, spremni smo da ostavimo srce na terenu, ne bi li napravili iznenađenje. Sportski je nadati se da možemo upisati minimalnu pobjedu, ili recimo neriješen ishod, što ne bi bio neuspjeh - zaključio je Ognjanović.

Osim lakše povriđenog Nikolića, u redovima našeg našeg šampiona nema drugih problema.

Sutjeska - Šerif (prvi meč 0:2)

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Kapacitet: 5.214. Sudija: Aleksander Harkam (Austrija). Početak u 17.30 časova (TV prenos)

Sutjeska: Janjušević, Lukić, Ognjanović, Ćuković, Stijepović, Nikolić (Kovačević), Stefanović, Jovović, Masato, Igumanović, Vujović.

Šerif: Degra, Metua, Murešan, Moreja, Georgijev, Kadu, Galvao, Rikardinjo, Antonjuk, Benson, Luvanor.

Bonus video: