Sutjeska se ne predaje

Očekujem da ćemo u naredna tri kola nastaviti da igramo u istom ritmu, kako bismo obezbijedili opstanak u društvu najboljih", kazao je trener Sutjeske Dragan Mijanović.
0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 08.05.2011. 09:28h

Tri kola prije kraja šampionata Sutjeska se domogla bodova koji je ostavljaju u igri za očuvanje prvoligaškog statusa. Izabranici Dragana Mijanovića realizovali su ambiciju proklamovanu uoči meča protiv Mladosti – borbena i odlučna igra donijela je prevagu protiv indisponiranog rivala.

Prva prilika na utakmici zabilježena je u 30. minutu kada je Marko Radulović snažno šutirao, Lakićević krajnjim naporom odbio do Tomića, koji se nije najbolje snašao. Samo tri minuta kasnije radovali su se domaći – Bakoč je uposlio Todorovića čiji šut je odbranio Mustur, međutim, lopta se odbila do Markovića koji je proslijedio u mrežu. Do odlaska na odmor uzbuđenja nije bilo.

"Pribojavali smo se meča sa Mladosti, jer smo znali da igraju najljepši fudbal u domaćim okvirima. Prije početka napravili smo dogovor da im ne dozvolimo da razviju pas igru u čemu smo i uspjeli. Očekujem da ćemo u naredna tri kola nastaviti da igramo u istom ritmu, kako bismo obezbijedili opstanak u društvu najboljih", kazao je trener Sutjeske Dragan Mijanović.

I nakon odmora Nikšićani su više željeli pobjedu. U 56. minutu u izglednoj prilici se našao Miroslav Todorović koji je traljavo šutirao. Sutjeska je od 66. minuta imala i brojčanu prednost na terenu. Naime, nakon brze kontre Bakoč je uposlio Pejovića, kojeg je u naletu ka golu nepropisno zaustavio Dejan Mustur i zasluženo otišao na hlađenje. Uslijedila je majstorija Borisa Bulajića iz slobodnjaka – sa oko dvadeset metara preciznim udarcem preko živog zida savladao je Marčelju. Do kraja meča domaći su mogli da uvećaju vođstvo da se u 81. minutu bolje snašao Pejović.

"Sada smo došli u situaciju da strepimo za opstanak u ligi. Moji igrači su ušli lagano u meč, što je protivnik znao da iskoristi. Napravili smo greške iz kojih smo primili golove. Nijesmo uspjeli da se vratimo u meč, tako da je uspjeh Sutjeske potpuno zaslužen", kazao je strateg Mladosti Miodrag Vukotić.

Bonus video: