Sutjeska se uzda u probleme rivala

Rezultati u posljednjim utakmicama pokazali su da nema apsolutnog favorita, možda je to danas aktuelni šampion Sutjeska, koja bi protiv desetkovane Mladosti trebalo da nakon dva kola uspije da postigne gol
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2013. 07:28h

Niz iznenađujućih rezultata vodećih timova Prve lige iskoristio je Petrovac, koji se serijom od tri pobjede probio na treće mjesto.

Petrovac sjutra u televizijskom duelu pred svojim navijačima ima priliku da pretekne drugoplasirani Mogren, koji je remizirao u četiri prethodna kola.

Rezultati u posljednjim utakmicama pokazali su da nema apsolutnog favorita, možda je to danas aktuelni šampion Sutjeska, koja bi protiv desetkovane Mladosti trebalo da nakon dva kola uspije da postigne gol.

I Dečić se u derbiju začelja danas u Tuzima sa Mladosti nada da će konačno upisati prvu prvenstvenu pobjedu.

Sutjeska očekuje nisku uspjeha

Nakon dva remija bez golova sa Lovćenom i Čelikom, Sutjeka želi da se danas protiv Mladosti vrati na pobjednički put. Samo pobjeda je u mislima Nikšićana.

"Ipak smo svejsni da i pored njihovih problema neće biti lako. Oni će dati sve od sebe da prekinu niz loših rezultata, ali ni mi nemamo prava na kiks. Prvenstvo je neizvjesno,praktično pola lige želi da se nađe u samom vrhu, ali se mi nadamo početku serije pobjeda, što do sada nije bio slučaj. Odlično smo igrali u gradsko derbiju u prthodnom kolu ali je falilo malo sreće za potpuni uspjeh. Pobjeda nam je potrebna i daćemo sve od sebe da je i upišemo", rekaoje Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Mladost je nakon sjajne evropske avanture ostala bez pola tima, a druga polovina je van stroja pa i ne treba da čude loši rezultati ekipe Peca Rakojevića.

"Bez povrijeđenih Seratlića, Mitrovića, Radulovića i suspendovanog Živkovića ne možemo da prijetimo aktuelnom prvaku i po meni favoritu za titulu i ove sezone, Sutjesci. Ipak, u tim se vraća iskusni Šofranac a omladinci Jokić i Kilibarda jedva čekaju da pikažu šta znaju. daćemo sve od sebe za što bolji rezultat", obećava Rakojević.

Lidera brine tradicija

Čelika nakon gradskog derbija brine gostovanje Grblju.

"Tradicionalno su nam nezgodan protivnik. Neće nas zavarati njihov visok poraz na gostovanju Lovćenu. Pokazali su da znaju da se vrate, sposobni su svakog da pobijede ali i iznenađujuće kiksaju. Katrakteriše ih sjajna sredina terena, i vole da se nadigravaju. Očekuje nas teška i interesantna utakmica za gol više, u kojoj bi nas i bod zadovoljio. Ako ne budemo griješili, što znaju da iskoriste, onda možemo i do važne pobjede", naglasio je Darko Zorić, najbolji strijelac Metalurga.

A u Grblju su svjesni svoje snage i sa nestrpljenjem žele da se protiv lidera iskupe za težak poraz na Cetinju.

"Imamo ekipu za vrh tabele, na papiru jaču nego prošle godine, ali još ne igramo na potrebnom nivou. Ipak, smatram da se naše loše izdanje iz prethodne utakmice ne može ponoviti, iako smo oslabljeni neigranejm Ragipovića, te Nikole i Ilije Bogdanovića. Čelik je jaka ekipa, i biće teška utakmica ali radili smo na odbrani iz kornera, jer smo na taj način primili sedam od 11 golova. Vriejme je da krenemo sa serijom pobjeda", zaprijetio je lideru Igor Radusinović, defanzivac Grblja.

Lovćen prijeti Budućnosti, Zeta Rudaru

"Tačno je da bolje ove sezone igramo u gostima, ali smo znali i pod Goricom da odigramo dobro. A biće nam baš to potrebno protiv iskusne ekipe Lovćena. Potrebna nam je disciplina u igri, i da ne griješimo, a napad će već uspjeti da pogodi. Ne brinu nas ni kadrovski problemi u defanzivi, pošto se vraća Radunović, a Bojić će biti jako motivisan u svom prvom nastupu. Ne razmišljamo ni o problemima iz Kupa, pošto to nije posao ekipe. Naša ekipa razmišlja samo o dešavanjima na terenu", objasnio je Nenad Vukčević, trener Budućnosti.

U Lovćenu su puni samopouzdanja nakon pobjede nad Grbljem (4:0) i remijem na gostovanju Sutjesci.

"U najbolje vrijeme gostujemo Budućnosti, prepuni samopouzdanja da na dobrom terenu i u sjajnoj atmosferi pobjedom dokažemo sjajnu formu", istakao je napadač Lovćena Luka Merdović, koji je dodao da u ekipi neće biti samo Nenada Stojanovića.

Pljevljaci su slavili u tri prethodna kola, u kojima je Zeta nije osvojila niti bod. Nije ni postigla gol.

"Kockica su nam se složile, pa je ovo sada neki sasvim drugi Rudar u odnosu na početak prvenstva. Igramo dobro, puni smo snage i samopouzdanja i vjerujem da ćemo i Zetu iz Pljevalja ispratiti praznih šaka. Ne zavarava nas njihova loša serija rezultata jer znamo koliko vrijedi tim iz Golubovaca. Ali, ovog puta smo kompletni što je još jedan dodatni razlog za optimizam i, nadam se, trijumf za vrh tabele", kazao je iskusni Dušan Nestorović.

Zetu ne brine loša serija, tim prije jer se u tim vratio kapiten Radulović.

"Samopouzdanje nam nije poljuljano porazima i u Pljevlja idemo da pobijedimo. Promašili smo i previše šansi u prethodnim utakmicama i mislimo da se to više ne može ponoviti. Znamo da će biti teško, ali smo svjesni napšeg kvaliteta", rekao je vezista Zete Boris Došljak.

Dečić juri prvi trijumf

U derbiju začelja Dečić će pred svojom publikom juriti prvu pobjedu.

"Deprimirajuće je da dobre igre u nekoliko posljednjih utakmica nijesmo krunisali pobjedom. No, ne odustajemo i daćemo sve do sebe da pobijedimo Mornar", obećao je trener Tuzana Fuad Krkanović.

Barani su u sjajnoj seriji (dva trijumfa protiv Mladosti, u prvenstvu i Kupu) i remi u Budvi.

"U Tuzima se malo ko naigra fudbala, ali mi želimo opstanak a ka tom cilju su direktni dueli najznačajniji. Ipak nemamo problema u ekipi i sa pristupom iz prethodnih utakmica možemo do pobjede u Tuzima", rekao je Zoran Đurašković, pomoćni trener Mornara.

Raspored

Subota

DEČIĆ - MORNAR (15.00 h) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

SUTJESKA - MLADOST (15.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

GRBALJ - ČELIK (15.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

BUDUĆNOST - LOVĆEN (15.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

RUDAR - ZETA (15.00) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Nedjelja

PETROVAC - MOGREN (14.30 TV prenos) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Galerija

Bonus video: