Sutjeska se vratila sa Kopaonika, slijedi filter za prvenstvo - Vijesti.me
NIKŠIĆANI SPREMNI ZA BORBU ZA VRH

Sutjeska se vratila sa Kopaonika, slijedi filter za prvenstvo

U odnosu na evropske mečeve, Sutjeska je pretrpjela jednu promjenu u timu, otišao je vezista Stevan Kovačević, a došao nekadašnji mladi i povremeni seniorski reprezentativac Branislav Janković.

FK Sutjeska
FK Sutjeska (Foto: fksutjeska.me)

Fudbaleri Sutjeske završili su desetodnevne pripreme na Kopaoniku i danas se vratili u Nikšić, odakle neće mrdati sve do početka prvenstva i  utakmice 1. kola sa Petrovcem u gostima (5. avgust).

Nakon eliminacije, ali i dobrog otpora favorizovanom Levskom iz Sofije, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (poraz 3:1 u Bugarskoj, 0:0 u Nikšiću, uz nekoliko velikih šansi) ekipa Nikole Rakojevića prešla je na „operaciju CFL” , u kojoj će naredne sezone opet pokušati da izbori vizu za Evropu, i zato je izabrana tradicionalna baza - hotel „Junior” na Kopaoniku.

U odnosu na evropske mečeve, Sutjeska je pretrpjela jednu promjenu u timu, otišao je vezista Stevan Kovačević, a došao nekadašnji mladi i povremeni seniorski reprezentativac Branislav Janković.

Nikšićani su na Kopaoniku odigrali  pet prijateljskih utakmica i zabilježili tri pobjede i po jedan remi i poraz. Sutjeska je savladala su Novi Pazar (2:0), Trajal (4:1) i Kopaonik (5:1), remizirala sa ekipom Temnića (2:2), i izgubila od Radničkog iz Niša (3:0).

Bojan Božović i Igor Poček postigli su po dva gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Nikola Stijepović, Miloš Bakrač, Veljko Vuković, Marko Vučić, Vladan Bubanja, Mirko Radišić, Stefan Lončar, Božo Marković i Dejan Zarubica.

"Rezultati na pripremama nisu mjerilo, najvažnije je da do početka prvenstva ispravimo uočene greške. Mislim da ćemo spremni dočekati borbu za bodove. Ne želimo ništa da obećavamo, konkurencija je jaka, nekoliko ekipa se dobro pojačalo, ali mi gledamo samo u naše dvorište. Vjerujem da je pred nama dobra sezona", kaže mladi vezista Stefan Lončar.

Generalnu probu za start prvenstva Sutjeska će imati 29. jula kraj Bistrice protiv Mladosti iz Lješkopolja.