Sutjeska spremna za ostrvski stil, Rakojević: Uradićemo sve da još potrajemo u Evropi (VIDEO)

Prije narednog evropskog iskušenja, Nikšićani počinju domaće prvenstvo, pošto već sjutra gostuju OFK Titogradu
2967 pregleda 1 komentar(a)
Rakojević sa saradnicima, Foto: Savo Prelević
Rakojević sa saradnicima, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2019. 19:45h

Fudbaleri Sutjeske promijenili su evropsko takmičenje, ali ne i ambicije.

Nikšićani su saznali protivnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - očekivano, biće to Linfild, koji je čak 53 puta bio šampion Sjeverne Irske.

Predstojeći rival nije u rangu APOEL-a i Slovana, ali jeste tim za respekt.

"Nadam se da ćemo se dobro upoznati sa njihovom ekipom. Vidjećemo koliko ćemo uspjeti da ispratimo pojedinosti oko individualnih kvaliteta pojedinih igrača, ali mislim da ćemo i tu skupiti dosta podataka", kazao je Rakojević za TV Vijesti.

Prva utakmica igra se već u utorak 6. avgusta na stadionu pod Goricom.

"Teren je mjerilo svega. Svjesni smo da danas svi imaju kvalitet, da svi vjeruju da će da prođu, a sa tom devizom ulazimo i mi", dodao je Rakojević.

Meč protiv Linfikda umnogome će se razlikovati od duela u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U pitanju je tim koji gaji ostrvski stil igre, sa dosta prekida, preskakanja igre, zato će i priprema biti drugačija od ostalih.

"To je potpuno drugačiji stil, drugačije shvatanje igre. I ono malo što smo gledali, vidjeli smo da oni ipak gaje tu igru preko krila i igraju dosta na centaršuteve. Tako i postižu golove i osvaju prostor. Sistem koji mi igramo može da nam donese prednost u određenom dijelu terena. Sve su to analize, sve ćemo predočiti igračima i oni će biti svjesni kakva nas utakmica očekuje", kazao je Rakojević.

Ako eliminiše Linfild, Sutjeska će se plasirati u plej-of rundu kvalifikacija i postaće druga crnogorska ekipa koja je došla na samo stepenicu od Lige Evrope.

Do sada jedina uradila je to Zeta, koja je avgusta 2012. godine u plej-of rundi eliminisana od PSV Ajndhovena.

Potencijalnog protivnika u plej-of rundi Sutjeska će saznati u ponedjeljak.

"Mi imamo jedan cilj - da što dužemo trajemo u Evropi", zaključio je Rakojević.

A još prije narednog evropskog iskušenja, prvog meča sa Linfildom, Nikšićani počinju domaće prvenstvo, pošto već sjutra gostuju OFK Titogradu.

Bonus video: