Sutjeska zaustavljena u Baru

Baranima ostaju brige, ali i nada da poslije sjajne partije nakon koje su možda bili nadomak i sva tri boda, sve brige mogu biti otklonjene u dva naredna meča sa rivalima za opstanak.
59 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto Baković
Mornar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.03.2013. 07:59h

Vremenska jesen kao da je otežala uslove za igru na “Topolici”, ali su oba tima prvi dio meča odigrala kao da je bio pravi proljećnji dan.

Otvoreno, poletno, agresivno i sadržajno. Mimo očekivanja. Lider je konačno zaustavljen.

I to u Baru, na gostovanju ekipi koja je imala svoju borbu.

Za opstanak. Šampionski snovi se, i pored remija, u Nikšiću i dalje sanjaju.

Baranima ostaju brige, ali i nada da poslije sjajne partije nakon koje su možda bili nadomak i sva tri boda, sve brige mogu biti otklonjene u dva naredna meča sa rivalima za opstanak.

Jer, igra uliva optimizam.

Očekivao se zatvoreniji fudbal, igra lišena sadržaja, opterećena rezultatskim značajem.

Bilo je potpuno suprotno. Nakon šansi na obje strane, u 39. minutu lopta je stigla do Danila Ćulafića, koji je na malom prostoru napravio dribling, “otresao” se čuvara i rutinski solo akciju krunisao golom.

Deveti gol najboljeg igrača Barana došao je kao posljedica terenske inicijative domaćih.

A kada se očekivao posljednji zvižduk arbitra Dabanovića u prvom dijelu, stiglo je poravnanje.

Bolno za Mornar, i po ko zna koji put ove sezone u završnici poluvremena.

Čolaković je potpisao prvi remi lidera.

Izborio se za prostor i poziciju, defanziva Mornara nije odradila dobar blok, a sigurni čuvar mreže Radanović, ovoga puta nije mogao spriječiti ono što je uslijedilo.

Izjednačenje!

"Po ko zna koji put ove sezone primamo golove kada to ne bi trebalo i ne bi smjelo da se desi. Zadovoljan sam osvojenim bodom, jer smo igrali sa liderom. Ali ostaje žal, jer je makar moj utisak, da smo mogli stići do sva tri. Raduje dobra igra ekipe, ličili smo na tim. Raduje, jer nas u naredna dva kola očekuju dva direktna konkurenta za opstanak", rekao je pomoćni trener Mornara Zoran Đurašković.

I kada se poslije fantastičnog prvog poluvremena ista priča očekivala u nastavku, ritam je opao.

Prilike se više nijesu nizale kao na traci, a bod je bio u mislima svih igrača.

"Čestitam i mojim igračima, ali i rivalu na osvojenom bodu. Znali smo da nas čeka težak ispit i jak rival. Željeli smo sva tri boda, ali nam protivnik nije dozvolio da ih osvojimo. Vratili smo se nakon primljenog gola brzo u igru, ali u nastavku nismo mogli više. Rano je još uvijek sanjati šampionske snove i ne opterećujemo se time. Prednost je smanjena, ali mi gledamo samo sebe", zaključio je barski meč trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Mornar - Sutjeska 1:1 (1:1)

Bar - Stadion: “Topolica”. Gledalaca: 500. Sudije: Nikola Dabanović (Podgorica), Dejan Šaković (Podgorica), Veselin Đuranović (Podgorica). Strijelci: Ćulafić (Mornar) u 39, Čolaković (Sutjeska) u 45+1. minutu. Žuti kartoni: Jelenić, Ćulafić, Radanović (Mornar), Čolaković, Jovović (Sutjeska).

Mornar: Radanović 6,5, Gačević 6,5, Krstović 6,5, Skopljak 6,5, Jelenić 7, Vojvodić (Rašović 6,5), Marković 6,5, Bogdanović 6,5, Metović 6,5, Ćulafić 7,5, Kacić 6,5 (Divanović 6,5).

Sutjeska: Janjušević 7, Ognjenović 6,5, Isidorović 6,5, Ćuković 6, Ćetković 6, Kosović 6,5, Čolaković 7,5, Stevović 6,5, Stijepović 6,5, Poček 7, Jovović 6 (Karadžić).

Bonus video: