Sutjeska želi bijeg, Budućnost hoće novu rokadu na vrhu

Nastavlja se Telekom 1. CFL - lider Sutjeska dočekuje Grbalj (16 sati), Budućnost sat ranije igra na Trešnjici protiv Iskre, OFK Titograd u 18 časova dočekuje Zetu
2283 pregleda 0 komentar(a)
Iskra je domaćin Budućnosti na stadionu Zete: Sa meča pod Goricom prošle sezone, Foto: Savo Prelević
Iskra je domaćin Budućnosti na stadionu Zete: Sa meča pod Goricom prošle sezone, Foto: Savo Prelević

Najveći crnogorski derbi i pobjeda Sutjeske protiv Budućnosti 4:1 promovisala je aktuelnog šampiona u lidera prvi put ove sezone. Nikšićani su sada na mjestu koje tako dobro poznaju, a “plavi” su daleko od idealnog momenta - Branko Brnović kažnjen je čak sa osam utakmica zbog nasrtanja na sudije, njegov tim je slavio samo jednom u posljednje četiri utakmice...

A današnji protivnik je sve samo ne lak - Podgoričane čeka duel sa Iskrom u Golubovcima, gdje su Danilovgrađani formalni domaćini (15 sati).

MISIJA BUDUĆNOSTI: KAKO PROTIV AUTOGOLOVA?

- Specifična je situacija. Donedavno smo imali plus pet, a sada smo na minus jedan u odnosu na Sutjesku. Izgubili smo dvije utakmice zaredom, iako nismo igrali loše. Ipak, ne možeš da pobijediš kada na dva meča postigneš četiri autogola. Biće teško protiv Iskre, radi se o dobroj ekipi, ali razmišljamo samo o pobjedi. To je jedini način da se vratimo na pravi put - kazao je Dejan Mrvaljević, prvi Brnovićev pomoćnik.

​- Ispustili smo prednost, ali isto tako možemo i da je vratimo. Ovaj tim ima kvalitet i on će isplivati na površinu - kaže zadnji vezni Miloš Raičković.

Iskra je dobro počela prvenstvo, četvrta ja na tabeli, ima samo dva boda manje od Budućnosti, a to što kao domaćin još ne može da igra u Danilovgradu, zbog rekonstrukcije terena, možda i nije preveliki hendikep, s obzirom na očajne rezultate tima Aleksandra Nedovića kod kuće prošle sezone.

- Realizacija je i dalje naš najveći problem. Protiv Budućnosti, naravno, nećemo ići grlom u jagode, prvi cilj nam je da sačuvamo našu mrežu, a potom da sačekamo priliku da uradimo nešto više u šesnaestercu protivnika - ističe Nedović.

VUČIĆ: PRVO MJESTO JE OBAVEZA VIŠE

Sutjeska je strpljivo čekala šansu i dočekala je da preuzme vrh. Protiv Grblja (16 časova, TV prenos) želi da upiše treći vezani trijumf, četvrti u posljednjih pet utakmica.

- Sada smo prvi i zadovoljni smo zbog toga. Ali kao lider i aktuelni šampion Sutjeska sada ima i obavezu više, jer će svaki protivnik biti još motivisaniji protiv nas. Vidjelo se i protiv Budućnosti koliko znači kada se na vrijeme postigne pogodak. Slijedi serija utakmica kod kuće, poslije Grblja čekamo i Titograd i Zetu, vjerujem da niko od njih neće odnijeti bodove iz Nikšića - kaže vezista Sutjeske Marko Vučić.

ZETA NA ISPITU NA STAROM AERODROMU

Niz od četiri pobjede (protiv Koma, Petrovca, Budućnosti i Grblja) OFK Titograd želi da nastavi i protiv Zete.

- Uhvatili smo zalet, uključujući meč u Kupu imamo pet vezanih trijumfa. Izuzetno poštujemo ekipu Zete, koja je uvijek nezgodan protivnik, ali želimo da nastavimo seriju koja bi nas približila onome čemu težimo, a to je treće mjesto na tabeli. Smatram da možemo da dođemo do trijumfa - kaže napadač Podgoričana Luka Merdović.

I Zeta je u dobrom nizu. Nije poražena posljednje četiri utakmice (po dvije pobjede i remija).

- Nakon pobjede protiv Podgorice idemo s mnogo samopouzdanja na megdan Titogradu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i približimo se vrhu tabele. Očekujem tešku i borbenu utakmicu, i Titograd je kao i mi u usponu forme, što je pokazao u duelima protiv Grblja, prije toga i Budućnosti. Nadam se da ćemo uz veliko zalaganje doći do povoljnog rezultata - istakao je vezista Zete Balša Goranović.

Podgorica i Kom sastaju se na “DG areni” u duelu prošlosezonskih drugoligaša, dok Rudar i Petrovac igraju derbi začelja. Pljevljaci su na šest bodova, Petrovac ima dva manje i porazom bi već nakon devet kola bio u velikom minusu u borbi za opstanak.

Brnovićev asistent: Kazna je prestroga

Trener Budućnosti Branka Brnović dobio je osam utakmica suspenzije zbog ulaska u teren, vrijeđanja i psovanja pomoćnog i glavnog sudije na derbiju protiv Sutjeske, što je rekordna kazna na domaćoj sceni za takvu vrstu prekršaja.

- Bilo je nervoze, i sam šef je rekao da je prenaglio, ali mislim da je kazna prestroga. Vidjećemo što će biti - rekao je Brnovićev asistent Dejan Mrvaljević.

Budućnost će bez Brnovića na klupi biti u narednih šest mečeva u prvenstvu i dva u Kupu.

PAROVI 9. KOLA

ISKRA - BUDUĆNOST 15.00 Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

PODGORICA - KOM 15.00 Sudija: Savo Vujović (Cetinje).

RUDAR - PETROVAC 15.00 Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

SUTJESKA - GRBALJ 16.00 Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje).

OFK TITOGRAD - ZETA 18.00 Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: