Švajcarac je posložio Kosovo, Šalan: Crna Gora je kompaktna i iskusna

„Biće za nas ovo veliki izazov, jer je Crna Gora bolje rangirana selekcija od naše. Takođe, drugi problem je igra bez navijača. To nije dobro ni za koga, fudbal je spektakl, a spektakla nema bez publike“, kazao je Švajcarac
5146 pregleda 0 komentar(a)
Bernar Šalan, selektor Kosova, Foto: Filip Roganović
Bernar Šalan, selektor Kosova, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.06.2019. 20:12h

Švajcarac Bernar Šalan posložio je selekciju Kosova, pod njegovim vođstvom stigla je serija od 12 mečeva bez poraza, plasman na finalni turnir D Lige nacija.

Šalan je o utakmici u Podgorici, koja se igra u petak od 20 i 45. govorio sa dva aspekta...

„Biće za nas ovo veliki izazov, jer je Crna Gora bolje rangirana selekcija od naše. Takođe, drugi problem je igra bez navijača. To nije dobro ni za koga, fudbal je spektakl, a spektakla nema bez publike“, kazao je Švajcarac.

Kosovo će igrati bez tri prvotimca - Beriše, Krejzijua i Šalje.

„Moramo da nađemo drugo rješenje, šta da radimo. Najvažnije je da ne kažemo da smo oslabljeni, već da nađemo najbolje opcije sa onim što imamo. Trener mora da bude pozitivan, a ne da plače za onima koga nema“, kazao je Šalan.

Ali, Crna Gora je bez dva stuba, Jovetića i Savića.

„To je kompaktan tim, sa dobrom organizacijom i iskustvom. Veoma je važno što je Crna Gora igrala mnogo mečeva, što je u kvalifikacijama za SP u Rusiji osvojila 16 bodova, a mogla je i više. To govori o snazi tima. Nedostajaće Savić i Jovetić, ali moje mišljenje o timu se ne mijenja“, rekao je Šalan.

U selekciji Kosova je Ari Murić, golman Mančester Sitija, koji je odigrao tri meča za mladu selekciju Crne Gore, prije nego što je prihvatio da promijeni državljanstvo...

„To je posebna situacija, ali ne za ovaj dio svijeta. Imamo igrače iz Albanije, iz raznih drugih zemalja... Razgovaraću sa njim, on je mlad golman, ali samo o igri, o koncentraciji, ni o čemu drugom“, rekao je Švajcarac.

Bonus video: