Švajcarci se izvinjavaju naciji

Zaslužili smo sve negativne naslove. Opravdanja nema, ovo je katastrofa. Ostaje nam samo da se izvinimo navijačima - bio je samokritičan golman Dijego Benaljo
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 21:54h

Ako je suditi po prijateljskim utakmicama igranim u srijedu veče, Crna Gora neće imati problema da se domogne makar drugog mjesta u kvalifikacionoj grupi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Švajcarska je odigrala 0:0 na Malti, što je u toj zemlji proglašeno skandalom, Bugarska u Antaliji nije prošla ništa bolje protiv Estonije (2:2), dok je noć ranije Vels potučen do nogu na gostovanju Republici Irskoj (3:0).

Reputaciju grupe F opravdala je samo Engleska, koja je u Kopenhegenu slavila protiv Danske sa 2:1 i potvrdila da je, uz vodeću Crnu Goru, najozbiljniji rival za direktan plasman na Euro.

Švajcarci su nakon remija na Malti morali da se izvinjavaju naciji.

- Zaslužili smo sve negativne naslove - bio je samokritičan golman Dijego Benaljo. - Opravdanja nema, ovo je katastrofa. Ostaje nam samo da se izvinimo navijačima.

Švajcarci narednog mjeseca igraju kvalifikacioni meč sa Bugarskom u Sofiji, što im je posljednja prilika da sačuvaju kakvu-takvu nadu da mogu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

- Moramo da ostanemo pozitivni, koliko god to bilo teško u ovom trenutku. Treba da sačuvamo energiju za Sofiju, jer nam je ta utakmica biti ili ne biti - kazao je vezista Hakan Jakin.

Ništa bolja atmosfera nije ni u taboru Bugarske. Mediji u ovoj zemlji su već navikli na loše rezultate reprezentacije, pa nakon remija sa Estonijom nisu previše ni kritikovali.

- Nismo odigrali dobro, a kada je tako ni rezultat nije dobar. Uvjeren sam da ćemo protiv Švajcarske biti bolji, jer nam od te utakmice sve zavisi - rekao je Lotar Mateus, selektor Bugarske.

U slučaju remija ili poraza Švajcarske, Crna Gora bi trijumfom nad Bugarskom u maju osigurala drugu poziciju u grupi i plasman u baraž.

Dl.M.

Bonus video: